Στη Νάξο παραβρέθηκε σήμερα (11/8/2019) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

11 Αυγούστου 2019 18:05

Στη Νάξο παραβρέθηκε σήμερα (11/8/2019) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί και να τελέσει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Σμυριδεργάτη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, στο λιμάνι της Μουτσούνας, όπου εγκαταστάθηκε το άγαλμα για να θυμίζει σε όλες τις γενιές τον αγώνα διαβίωσης των εργατών σμύριδας, οι οποίοι για πολλά χρόνια προσέδιδαν τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσίως ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια δημιουργίας Βιομηχανικού Μουσείου Σμύριδας, θα τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η οποία θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης για τη διάσωση όλων των μηχανισμών του εναέριου μεταφοράς σμύριδας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου για πρώτη φορά στη Νάξο και σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στον δημόσιο βίο, στην επιστήμη και στην τοπική αυτοδιοίκηση, το Δημοτικό Συμβούλιο ανακήρυξε ομόφωνα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Επίτιμο Δημότη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε επίσημη τελετή, που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου και στην τιμητική εκδήλωση αναγόρευσης Επίτιμου Δημότη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου παραβρέθηκαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Βρούτσης, οι Βουλευτές κ.κ. Φίλιππος Φόρτωμας και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Στέφανος Ήμελλος, ο Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos