Δικαίωση του νόμου για το Ίδρυμα Τήνου από το ΣτΕ

23 Σεπτεμβρίου 2019 11:09

Οι οριστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απορρίπτουν τις αιτιάσεις όσων προσέφυγαν (ανάμεσα τους ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄) κατά της νομιμότητας του άρθρου 48 του ν. 4521/2018, αποτελούν νίκη του Τηνιακού λαού και του Δήμου Τήνου, και όλων όσοι αγωνίστηκαν να επαναφέρουν το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου στη λειτουργική του παράδοση, κατά τη βούληση των κτητόρων.

Υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 48 του ν. 4521/2018 το Ίδρυμα επανήλθε στην κανονική και κατά παράδοση θεσμική λειτουργία του, όπως αυτή ίσχυε από ιδρύσεώς του, το 1825. Είχε παρεμβληθεί μια επαίσχυντη νομοθετική ρύθμιση, του 2014, με την οποία το Ίδρυμα υπαγόταν σε αποκλειστική εκκλησιαστική διοίκηση, τέτοια που μόνο η δικτατορία είχε αποτολμήσει το 1969, και είχε καταργήσει η κυβέρνηση Κων. Καραμανλή το 1976.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελούν ταυτόχρονα πολιτική και ηθική δικαίωση της προηγούμενης κυβέρνησης και των βουλευτών που με την εισήγηση και την ψήφιση της παραπάνω διάταξης νόμου επανέφεραν το Ίδρυμα στην παράδοσή του, ως Ίδρυμα διττού χαρακτήρα, κοινωφελούς και εκκλησιαστικού.

Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Αντώνης Συρίγος, πρ. βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Μανιός, πρ. βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ξυδάκης, πρώην υπουργός, πρ. βουλευτής Β’ Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ

Σπύρος Δανέλλης, πρ. βουλευτής Ηρακλείου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos