Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μονογυιού: «Ο τουρισμός κράτησε όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης»

23 Σεπτεμβρίου 2019 13:03

Η κα Κατερίνα Μονογυιού, εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Μύκονο.


Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) της Κρήτης με μεταπτυχιακό δίπλωμα Msc CIDESCO με ειδικότητα beauty therapist.

Είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ως νέα επιχειρηματίας, από το 2009 διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στη Μύκονο, όπου παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφικής υποστήριξης για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, παιδιά και εφήβους, αθλητές, εγκύους και θηλάζουσες καθώς και άτομα με διατροφικές διαταραχές. Ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Κυκλάδων το 2012 και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», το 2014.

Σήμερα, μιλάει στην «δημοκρατική» για τις προτεραιότητές της κυβέρνησης, για τα νησιά της περιφέρειάς μας –ούσα νησιώτισσα και μάλιστα από το πλέον δημοφιλές νησί ως τουριστικό προορισμό, την Μύκονο, για τον τουρισμό και τα έσοδα που προσφέρουν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ΑΕΠ αλλά και για την προσωπική της φιλία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Κύριο Γιώργο Χατζημάρκο.

Ειδικά για τον Τουρισμό, υπογραμμίζει τα εξής: «Έχουν αλλάξει πολλά στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στις Κυκλάδες. Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι επισκέψεις των τουριστών, μετά βέβαια και την αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα καταλύματα, μικρά ή μεγάλα και από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά. Πιστεύω ότι έχει αλλάξει η ζωή όλων μας προς το καλύτερο μετά τις προσπάθειες που έγιναν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από όλες τις διοικήσεις των Δήμων. Η βοήθεια του κεντρικού κράτους τα τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστη και το μόνο που επέβαλε ήταν οι φόροι. Οι επιχειρήσεις και οι νησιώτες χρησιμοποιήθηκαν ως μηχανισμός είσπραξης για το Δημόσιο Ταμείο. Πιστεύω πως η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει άμεσα αυτή τη νοοτροπία. Η τουριστική έκρηξη ανέδειξε τεράστια προβλήματα υποδομών σε όλα τα νησιά, μικρά και μεγάλα. Η πολιτεία πρέπει άμεσα να συγκαλέσει όλους τους φορείς, Περιφέρεια – Δήμους, να αξιολογήσουν τα προβλήματα και να δώσουν άμεσα λύσεις. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός και αν σήμερα δεν λύσουμε αυτά τα χρόνια προβλήματα θα χάσει η χώρα μας το Τουριστικό Προϊόν της που είναι το οξυγόνο της απέναντι στην κρίση. Γιατί πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αύξηση του Τουρισμού κράτησε την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης».

Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κυρία Μονογυιού εκλεγήκατε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ωστόσο ήσασταν πολλά χρόνια πολιτευτής και ασχοληθήκατε με τα κοινά. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την περιοχή σας;

Στις 7 Ιουλίου 2019 κέρδισε τις εθνικές εκλογές με αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία. Ως βουλευτής Κυκλάδων είμαι βέβαιη ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε να ενώσει όλους τους Έλληνες και θα μπορέσει να υλοποιήσει το φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο έχει ανάγκη η χώρα. Ως πολιτευτής στις Κυκλάδες τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισα τους νησιώτες με ειλικρίνεια και πολιτική εντιμότητα. Θα ήθελα δε, να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που έδωσαν με την ψήφο τους την δύναμη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να γίνει η ζωή των πολιτών όχι μόνο καλύτερη αλλά και ευκολότερη.

• Ούσα νησιώτισσα, γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα των νησιών μας και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ποια είναι τα πιο σοβαρά που χρήζουν άμεσης παρέμβασης;

Πράγματι οι Κυκλάδες βιώνουν τα τελευταία δέκα χρόνια πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη, περισσότερο τα μεγάλα και λιγότερο τα μικρά νησιά. Πιστεύω ότι η πολιτεία πρέπει να κοιτάξει και τα μικρά νησιά στελεχώνοντας τις υπηρεσίες με προσωπικό και δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά, καθώς και κίνητρα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες ώστε να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους σε όλα τα μικρά νησιά των δυτικών και ανατολικών Κυκλάδων.

• Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ‘πρωταθλήτρια’ στον Τουρισμό και στα έσοδα αφού συνεισφέρει τα μέγιστα στο ΑΕΠ της χώρας. Ποιες πρέπει να είναι οι δράσεις για την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος;

Έχουν αλλάξει πολλά στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στις Κυκλάδες. Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι επισκέψεις των τουριστών, μετά βέβαια και την αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα καταλύματα, μικρά ή μεγάλα και από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά. Πιστεύω ότι έχει αλλάξει η ζωή όλων μας προς το καλύτερο μετά τις προσπάθειες που έγιναν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από όλες τις διοικήσεις των Δήμων. Η βοήθεια του κεντρικού κράτους τα τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστη και το μόνο που επέβαλε ήταν οι φόροι. Οι επιχειρήσεις και οι νησιώτες χρησιμοποιήθηκαν ως μηχανισμός είσπραξης για το Δημόσιο Ταμείο. Πιστεύω πως η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει άμεσα αυτή τη νοοτροπία.
Η τουριστική έκρηξη ανέδειξε τεράστια προβλήματα υποδομών σε όλα τα νησιά, μικρά και μεγάλα. Η πολιτεία πρέπει άμεσα να συγκαλέσει όλους τους φορείς, Περιφέρεια – Δήμους, να αξιολογήσουν τα προβλήματα και να δώσουν άμεσα λύσεις. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός και αν σήμερα δεν λύσουμε αυτά τα χρόνια προβλήματα θα χάσει η χώρα μας το Τουριστικό Προϊόν της που είναι το οξυγόνο της απέναντι στην κρίση. Γιατί πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αύξηση του Τουρισμού κράτησε την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

• Τι σας συνδέει με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο; Σας είδαμε παρούσα στην ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου.

Με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο με συνδέει πολύχρονη φιλία. Όταν πριν τρία χρόνια ενώθηκα με τα δεσμά του γάμου με τον σύζυγό μου ήταν αυτός που μας πάντρεψε. Θεωρώ τον κ. Χατζημάρκο τον καλύτερο περιφερειάρχη σε όλο το Αιγαίο.

 

• Η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, έλαβε όχι μόνον ισχυρή εντολή αλλά αυτοδυναμία ενώ κέρδισε πολλές περιφέρειες και δήμους. Πού θα πρέπει να είναι στραμμένο το βλέμμα της κυβέρνησης;

Η αυτοδυναμία που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου την έκανε πιο υπεύθυνη απέναντι στον ελληνικό λαό. Η πολιτική κατεύθυνση της μεγάλης μας παράταξης για τις Κυκλάδες είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νησιωτών και η απεριόριστη συμπαράσταση της πολιτείας σε όλα τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία. Σαφής στόχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν η ήττα του Σύριζα στις 7 Ιουλίου.
Όμως, ο πραγματικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος μας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εμείς σαν μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε πρωτίστως τους πιο αδύναμους και χαμένους από την πολιτική κρίση Έλληνες συνανθρώπους μας.

dimokratiki.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr