Π.Ν.Α: Έγκριση Προγραμματισμού Δράσεων Τουριστικής Προβολής για το έτος 2020

24 Σεπτεμβρίου 2019 20:38

Ο Ελληνικός τουρισμός την τελευταία πενταετία έχει παρουσιάσει μια εξαιρετική μεγέθυνση και αποτέλεσε ίσως τον κυριότερο μοχλό ανάπτυξης της Εληνικής οικονομίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ήταν οι κυριότεροι πρωταγωνιστές της ανάπτυξης αυτής καθώς κυριάρχησαν σε όλους τους στατιστικούς δείκτες, εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Αποτελώντας το δυναμικότερο όχημα του Ελληνικού τουρισμού καθώς το Νότιο Αιγαίο την τριετία 2016-19 υποδέχτηκε το 25% περίπου των διεθνών αφίξεων και συγκέντρωσε το 30% των τουριστικών εσόδων στην Ελλάδα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιούργησε μια ενιαία επικοινωνιακή ομπρέλα για το σύνολο των νησιών μας, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε καθένα από αυτά να δομήσει το δικό του ιδιαίτερο και προσαρμοσμένο στα μοναδικά χαρακτηριστικά του πλαισίου δράσης.

 

Την περίοδο 2016-2019 υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τους θεσμικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς ένα απόλυτα επιτυχημένο πλάνο τουριστικής προβολής. Συνδυάσαμε τον τουρισμό με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την γαστρονομία για να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Προβάλλαμε στοχευμένα την Περιφέρεια σε πλήθος ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων. Συμμετείχαμε σε Διεθνείς Εκθέσεις, Road Shows και Workshops.

Συνεργαστήκαμε με τον ΕΟΤ, φιλοξενήσαμε ξένους και Έλληνες ταξιδιωτικούς συντάκτες καθώς και εκπροσώπους από Tour Operators.

Συνεχίζουμε με σχέδιο και έγκαιρο προγραμματισμό την υποστήριξη του σημαντικότερου πυλώνα ανάπτυξης των νησιών μας.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις για το 2020 :

Δράση 1: Παραγωγή διαφημιστικών videos της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δράση 2: Δημιουργία τράπεζας φωτογραφικού υλικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δράση 3: Εικαστική & Δομική Αναβάθμιση του τουριστικού Portal της Περιφέρειας http://aegeanislands.gr/

Δράση 4: Περαιτέρω σχεδιασμός και ανάπτυξη του Blog της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου http://likenoother.aegeanislands.gr/.

Δράση 5: Διαχείριση του τουριστικού Portal της Περιφέρειας http://aegeanislands.gr/ καθώς και του Blog http://likenoother.aegeanislands.gr/.

Δράση 6: Δημιουργική απεικόνιση (digital posters), creative brand και story telling

Δράση 7: Επικαιροποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και δημιουργία και διαχείριση του περιεχομένου τους

Δράση 8: Επανασχεδιασμός και υλοποίηση πλάνου δημοσιότητας (digital media plan).

Δράση 9 : Πλάνο προβολής και δημοσιότητας του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Εθνικής και Τοπικής εμβέλειας ΜΜΕ

Δράση 10 : Πλάνο προβολής και δημοσιότητας του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ

Δράση 11: Στοχευμένες Διαφημιστικές καταχωρήσεις

Δράση 12: Εκπόνηση Μελετών τουριστικής κίνησης & προφίλ τουριστών

Δράση 13: Ενέργειες Προώθησης B2B

Δράση 14: Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις, Road Shows και Workshops.

Δράση 15. Φιλοξενίες

Δράση 16. Συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες και tour operators

Δράση 17. Προωθητικό υλικό / αναμνηστικά δώρα

Δράση 18. Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις , αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις

Δράση 19. Digital info points

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos