Κατερίνα Μονογυιού :Η Ελλάδα είναι στην κορυφή στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ναυτιλίας.

27 Σεπτεμβρίου 2019 10:37

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, που γιορτάζεται σήμερα, έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.


Η ελληνική ναυτιλία κατέχει, αδιαμφισβήτητα, μείζονα θέση στο παγκόσμιο στερέωμα. Οι Έλληνες ναυτικοί με την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό τους συνέβαλαν και εξακολουθούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο.
Πόσο μάλλον που η φετινή Παγκόσμια Ημέρας Ναυτιλίας έχει ως θέμα την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία, αναδεικνύοντας ως υψηλή προτεραιότητα την παροχή ισότιμων ευκαιριών στις γυναίκες.
Θεωρώ αξιέπαινη την πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκη για τη συγκρότηση ειδικής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα κληθεί ενός δυο μηνών να παραδώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών στη ναυτιλία, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας.
Η σημερινή μέρα ας αποτελέσει την αφορμή να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και τις ευγνωμοσύνη μας στους ναυτικούς που ταξιδεύουν την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου.
Επίσης, ο εορτασμός αποσκοπεί στην αναγνώριση της συνεισφοράς των ναυτικών παγκοσμίως στο διεθνές εμπόριο, την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία των πολιτών.
Είναι επιβεβλημένο, οι προσπάθειές μας να εστιασθούν στη συνεχή προσπάθεια, ώστε η ελληνική ναυτιλία, που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, να κρατήσει τη θέση της στη κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Γιαυτό πρέπει να Προωθήσουμε τη δημιουργία Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (Piraeus International Maritime Centre) το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τους ελληνικούς κανόνες.

Μονογυιού Κατερίνα
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos