Βρούτσης μετά την απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για συντάξεις και αναδρομικά: Ο,τι κριθεί νόμιμο θα το αποδώσουμε

04 Οκτωβρίου 2019 22:59

Εκκληση προς τους συνταξιούχους να μην ανησυχούν καθώς το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα στηθεί πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου, έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Βρούτσης σημείωσε: «Εγώ θα πω ότι τα περιμέναμε όλα αυτά. Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσαμε έντονη κριτική στον νόμο Κατρούγκαλου ακριβώς στα σημεία που το ΣτΕ έρχεται και κάνει τις παρεμβάσεις του και μιλά για αντισυνταγματικότητα».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Έκκληση προς όλους να μην ανησυχούν. Να αισθάνονται ήρεμοι ότι αυτή η κυβέρνηση ό,τι κριθεί από το ΣτΕ θα το αποδώσουμε στο σύνολο του και στο ακέραιο», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Σε ερώτηση εάν η απόφαση θα οδηγήσει σε αύξηση συντάξεων και μείωση εισφορών ο Γιάννης Βρούτσης απάντησε: « Αυτό το οποίο σημαίνει είναι ότι πάνω στις ράγες των αποφάσεων της Δικαιοσύνης θα οικοδομήσουμε ένα ασφαλιστικό ανταποδοτικό, ελκυστικό και βιώσιμο. Ξέρουμε τον τρόπο. Έχουμε ασκήσει κριτική στα σημεία του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος όπως το θέμα της ανταποδοτικότητας. Τρία ολόκληρα ασκούσα κριτική στην ανταποδοτικότητα. Ήταν παράλογο αυτό που συνέβαινε»

iefimerida.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos