Ο Νίκος Συρμαλένιος στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νάξου

15 Οκτωβρίου 2019 15:19

Ο Νίκος Συρμαλένιος στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νάξου

Στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Νάξου από τη γερμανική κατοχή, παραβρέθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος. Προσκεκλημένος από το Δήμο Νάξου παρέστη την Κυριακή 13/10 το πρωί στην δοξολογία που έγινε στην Ιερά Μητρόπολη της Χώρας και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας παρέστη στην ομιλία του διδάκτορα της ιστορίας στο πανεπιστήμιο King’s College κ. Νικόλαο Νικολούδη στην αίθουσα Ιάκωβος Καμπανέλλης στο δημαρχείο. Η ομιλία επικεντρώθηκε στο χρονικό των γεγονότων της τριήμερης μάχης της Νάξου από 12 έως 14 Οκτωβρίου του 1944, που στοίχισε τη ζωή στο μαθητή Γιώργο Βαλληνδρά και τον ιερολοχίτη Νίκο Μπινίκο και που τελικά έληξε με την παράδοση των γερμανικών δυνάμεων μετά από την πολιορκία τους στο Κάστρο από τις δυνάμεις του Ιερού Λόχου και άλλων συμμαχικών αντιστασιακών δυνάμεων, ανάμεσα τους και του ΕΛΑΣ. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από βίντεο με στοιχεία από τη μάχη που παρουσιάστηκε από το φιλόλογο και πρώην βουλευτή Νίκο Λεβογιάννη, ενώ ακολούθησε συζήτηση και με προσωπικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Νάξο με συμμετοχή εκπροσώπων από διάφορα νησιά. Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα συνολικά, συζητήθηκαν εκτενώς οι αρνητικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ με την κομματικοποίηση του κράτους, την επίθεση στο κοινωνικό κράτος και στους εργαζόμενους, την ανάπτυξη χωρίς όρια με προφανείς τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Τέλος έγινε προγραμματισμός για την επόμενη μέρα στα πλαίσια της ανασυγκρότησης και της διεύρυνσης του κόμματος, όπου τονίστηκε η ανάγκη συνελεύσεων και εκδηλώσεων σε όλα τα νησιά, παρουσία κεντρικών στελεχών και του προέδρο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos