Κατερίνα Μονογυιου: Άλλη μια διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον παρελθόν

14 Νοεμβρίου 2019 20:25

Για ένα θέμα που προέκυψε κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στην Β¨Ανάγνωση του Σχεδίου Νόμου «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που


υπογράφτηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014 ,σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό , μετατροπή της Ελληνικης Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ ,και άλλες διατάξεις» θεώρησα αναγκαίο να κάνω με παρέμβασή μου μια διευκρίνιση.

Στο προηγούμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού ,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εισάγει την αναγκαστική παρουσία ποσοστού γυναικών στα αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες, ασχέτως του αν αυτές είχαν εκλεγεί από τους εκλέκτορες ή όχι. Αυτό είχε παρουσιαστεί ως μέτρο που προήγαγε τις γυναίκες.

Στην πραγματικότητα έκανε ακριβώς το αντίθετο ,διότι η προκράτηση ορισμένου αριθμού θέσεων στα Διοικητικά Συμβούλια ,αγνοώντας το αποτέλεσμα της Δημοκρατικής Διεργασίας ,θα έκανε την παρουσία των γυναικών εκεί διακοσμητική ,και σε κάθε περίπτωση δοτή και διορισμένη.

Αυτή η αντίληψη ,όπως τόνισα, μειώνει τις γυναίκες διότι καθιστά την εκλογή τους όχι επί ίσοις όροις με αυτή των ανδρών συναδέλφων τους ,όπως είναι η γυναικεία παρουσία στο Κοινοβούλιο ,αλλά με ένα προαποφασισμένο ποσοστό χαρισματικά ή πάντως με κακώς εννοούμενο προστατευτισμό. Αυτό που επιθυμούν οι γυναίκες είναι ίσες ευκαιρίες ,όχι ειδική αντιμετώπιση. Φοβάμαι πως οι Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ παρεξηγούν την έννοια της ισότητας ,όπως και αυτήν της Δημοκρατικής Επιλογής.

Κατερίνα Μονογυιού

Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

ΜΟΝΟ_ ΜΑΖΙ_ΜΟΝΟ_ΜΠΡΟΣΤΑ_ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ_ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos