Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναπτυξιακές Πολιτικές με σύγχρονους όρους»

03 Δεκεμβρίου 2019 22:43

Στις νέες αναπτυξιακές προκλήσεις οι οποίες καθορίζουν τους όρους της αποτελεσματικότητας των επιμέρους πολιτικών μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής χώρας, επικεντρώθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας από το βήμα του 13ου Συνεδρίου του κόμματος το οποίο πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo.


Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη βαριά ευθύνη να φέρει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και έδειξε ότι ήταν πανέτοιμη να κυβερνήσει, αφού μέσα σε χρόνο ρεκόρ και με πρωτόγνωρους ρυθμούς εισάγει στο Κοινοβούλιο μεταρρυθμιστικούς νόμους αναπτυξιακής κατεύθυνσης, διορθώνοντας τα νομοθετικά ατοπήματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα οποία είχαν οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Αναφερόμενος στις κυριότερες αναπτυξιακές προκλήσεις, τις κατηγοριοποίησε σε τέσσερις βασικούς άξονες: στη βιώσιμη ανάπτυξη με αιχμή την «έξυπνη» αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πόρων, στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, στην αξιοποίησης της τεχνολογίας και στις πολιτικές προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Ειδικά για τον τελευταίο άξονα, ο κ. Φόρτωμας, στάθηκε στην ανάγκη χάραξης πολιτικών με γνώμονα τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ειδικά τον παράγοντα της νησιωτικότητας, σε συστηματική συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και σε συνεχή διάλογο με τους τοπικούς φορείς και τις κοινωνίες.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr