Πρόταση για να επιλυθεί το πρόβλημα του παστουρώματος στις Κυκλάδες

14 Δεκεμβρίου 2019 13:43

Το θέμα απαγόρευσης παστουρώματος των ζώων το οποίο απασχολεί έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια, έθεσε με παρέμβασή του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, απευθυνόμενος προς τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.


Περιγράφοντας το πρόβλημα που δημιουργείται για το οποίο αρκετοί συλλογικοί και θεσμικοί φορείς των Κυκλάδων έχουν εκφράσει κατά καιρούς επιστολές και διαμαρτυρίες προς τα αρμόδια κρατικά όργανα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις μικρές εκτάσεις των νησιών οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, είναι αδύνατο να περιορίσουν τις κινήσεις των αιγοπροβάτων χωρίς τη χρήση παστούρας, με αποτέλεσμα αυτά να δραπετεύουν από τις ιδιοκτησίες, να καταστρέφουν γειτονικές καλλιέργειες και ξερολιθιές και να δημιουργούν προστριβές, παρεξηγήσεις, δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στους αγροκτηνοτρόφους.

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Φόρτωμας ζήτησε να υπάρξει Ερμηνευτική εγκύκλιος που θα τροποποιεί το άρθρο 16 του Ν.4039/2012, ώστε να βρεθεί λύση σχετικά με την απαγόρευση του παστουρώματος στις Κυκλάδες με βάση τις ιδιαιτερότητες του φυσικού εδάφους των νησιών, τον απαιτούμενο σεβασμό προς τα ζώα και την ανάγκη άρσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

 

 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ
Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos