Το Γυμνάσιο της Παροικιάς «γκρεμίζεται», πριν καν χτιστεί…

16 Δεκεμβρίου 2019 12:53

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως, όταν υπάρχει θέληση να προοδεύσει ο τόπος, πάντα κάτι «χαλάει τη συνταγή». Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ύστερα από άτυπη έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε, ότι κινδυνεύει η δημιουργία νέου γυμνασίου στην Παροικιά, πρωτεύουσα της Πάρου.


Να πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. Υπάρχει απόφαση της περιφέρειας, ότι παραχωρεί στο δήμο οικόπεδο, στην περιοχή Λιαροκόπι στην Παροικιά, ενώ ο δήμος είχε πάρει απόφαση να προχωρήσει σε μελέτες για τη δημιουργία Γυμνασίου. Να σημειώσουμε εδώ, ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα σε λυόμενα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Η παραπάνω απόφαση της περιφέρειας πάρθηκε σε συμβούλιο που είχε λάβει χώρα στη Σύρο στις 23/12/2013, επί Γιάννη Μαχαιρίδη, ενώ η σύμβαση της ανάθεσης της μελέτης, υπεγράφη στις 4/4/19, με δήμαρχο τον Μάρκο Κωβαίο.
Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη, ζήτησαν βάσει νόμου από το δήμο Πάρου, ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εδώ είναι που εντοπίζεται το πρόβλημα. Η περιφέρεια ύστερα από 6 χρόνια, δεν έχει κάνει την παραχώρηση, με ορατό πια τον κίνδυνο της μη κατασκευής του σχολείου.

Διαβάσαμε και προσφάτως μια επιστολή του περιφερειάρχη, στην οποία έκανε γνωστό ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα επί της διαδικασίας. Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα ερωτήματα;
Πόσα χρόνια πήρε στην περιφέρεια να ανακαλύψει ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα;
Ποιο είναι αυτό το νομικό πρόβλημα;

Θα κινδυνεύσουν να χαθούν προθεσμίες, εξαιτίας των καθυστερήσεων, οι οποίες θα παίξουν καταλυτικό ρόλο ώστε να μην κατασκευαστεί το σχολείο;
Πόση πια υπομονή να κάνουν γονείς και παιδιά, όταν γκρεμίζονται τα σχολεία πριν καν χτιστούν;

Εμμανουήλ (Μάνος) Σταυριανός
Υπ. Επικοινωνίας ΠΣΕ του ΜέΡΑ25 Κυκλάδων

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos