Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

23 Ιανουαρίου 2020 15:32

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., στη Σύρο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ (Πλατεία Κανάρη-Ερμούπολη), με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης :


ΘΕΜΑ 1ο
Κλιμάκωση Ενεργειών για την Προστασία των Νησιών από τις Συνέπειες της Δρομολογούμενης Εγκατάστασης Βιομηχανικών Ανεμογεννητριών

Εισηγήτρια: Α. Δεληγιάννη, Έπαρχος Τήνου
ΘΕΜΑ 2ο Προγραμματισμός Δράσεων Αθλητισμού, Πολιτισμού για το έτος 2020

Εισηγητής: Δ.Πασχαλίδης / Μ.Ζωίδου, Δ/νση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης ΠΕ Δωδεκανήσου και ΠΕ Κυκλάδων
ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση προσδιορισθέντος ταμειακού υπολοίπου 2019 και ενσωμάτωσή του
στον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020

Εισηγητής: Ευάγγελος Μαούτσος, Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικού Κυκλάδων
ΘΕΜΑ 4ο
1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού ΠΕ Κυκλάδων οικονομικού έτους 2020

Εισηγητές: Α.Λούβαρης Προϊστάμενος ΔΙΑΠ Κυκλάδων και Αθηνά Καλλιγά, Προϊσταμένη Τμήματος Προϋπολογισμού Δ/νσης Οικονομικού Κυκλάδων
ΘΕΜΑ 5ο
1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού ΠΕ Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2020

Εισηγητής: Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος ΔΙΑΠ Δωδεκανήσου και Δ/νσης Οικονομικού Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ιητών για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Σφαγείου Ίου»
Εισηγητής: Χαράλαμπος Δαρζέντας, Έπαρχος Θήρας

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου για την υλοποίηση της πράξης «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ νήσου Μυκόνου»

Εισηγητής: Στέλιος Μπρίγγος, Περιφερειακός Σύμβουλος

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σερίφου για τη μελέτη οδού Λιβάδι – Αγ.Ιωάννης και οριοθέτηση ρέματος Αυλομώνα .
Εισηγητής: Έλλη Χωριανοπούλου, Έπαρχος Μήλου

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σερίφου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος τμήματος οδού προς Φράγμα Σερίφου»

Εισηγητής: Έλλη Χωριανοπούλου, Έπαρχος Μήλου

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Κυκλάδων, για την «Παροχή υποστήριξης στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Μυκόνου».

Εισηγητής: Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης
ΘΕΜΑ 11ο « Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Εισηγητής: Θ. Δρόσος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2019 και Οικονομικού Προϋπολογισμού 2020 της ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ».

Εισηγητής: Γιώργος Χαλκιδιός, Πρόεδρος ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ
ΘΕΜΑ 13ο
Καθορισμός ειδικοτήτων προσωπικού ΙΔΟΧ κατόπιν της αριθ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./209/35933/20-12-2019 έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ

Εισηγήτρια: Εύη Αριστείδου, Γεν.Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας
ΘΕΜΑ 14ο
Τροποποίηση της 110/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου περί ορισμού εκπροσώπου στο πειθαρχικό συμβούλιο των ΚΤΕΛ Κυκλάδων

Εισηγήτρια: Εύη Αριστείδου, Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας
ΘΕΜΑ 15ο
Συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου και των παραρτημάτων στη Κω, Κάλυμνο και Κάρπαθο

Εισηγητής : Θωμάς Σωτρίλλης, Περιφερειακός Σύμβουλος

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καστελλορίζου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Συντήρηση οδών από κεντρικό λιμάνι προς Πλατεία Παναγιάς, προς Μανδράκι και προς αεροδρόμιο δήμου Μεγίστης»

Εισηγητής: Χρήστος Ευστρατίου, Αντιπεριφερειάρχης
ΘΕΜΑ 17ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χάλκης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδού από όρια οικισμού Χάλκης έως Λιμανάκι Κάνια Νήσου Χάλκης».

Εισηγητής: Χρήστος Ευστρατίου, Αντιπεριφερειάρχης
ΘΕΜΑ 18ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τήλου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Συντήρηση Οδικού Άξονα προς Λεθρά Λειβαδιών Νήσου Τήλου».
Εισηγητής: Χρήστος Ευστρατίου, Αντιπεριφερειάρχης
ΘΕΜΑ 19ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μεγίστης για το έργο «Διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Μεγίστης».

Εισηγητής: Χρήστος Ευστρατίου, Αντιπεριφερειάρχης
ΘΕΜΑ 20ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου-Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας για το έργο «Ανάδειξη της Αρχαίας Ακρόπολης του Αγίου Φωκά και διασύνδεση με τη νεκρόπολη της Κυμισάλας».
Εισηγητής: Γιάννης Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης

ΘΕΜΑ 21ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Χάλκης για το έργο «Προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας παραγωγής 300μ3/δ πόσιμου νερού στο Δήμο Χάλκης»
Εισηγητής: Κάλλιστος Διακογεωργίου, Περιφερειακός Σύμβουλος

ΘΕΜΑ 22ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Χάλκης για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση ΣΜΑ/ΣΜΑΥ Δήμου Χάλκης»
Εισηγητής: Χρήστος Μπάρδος, Περιφερειακός Σύμβουλος

ΘΕΜΑ 23ο
Έγκριση τροποποίησης των παρακάτω Προγραμματικών Συμβάσεων :

-1η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου για την υλοποίηση του έργου «Συντηρήσεις - Επισκευές Αθλητικών Εγκαταστάσεων ν. Πάρου» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς, Διάρκεια και Χρονοδιάγραμμα.
-1η Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Κατασκευή επέκτασης αποβάθρας λιμένα Λειψών» ως προς το άρθρο 1: Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης, το άρθρο 3: Ποσά και Πόροι Χρηματοδότησης με τη διόρθωση του προϋπολογισμού και ως προς το άρθρο 4: Διάρκεια με την επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου και ως προς το Παράρτημα.
Εισηγητής: Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος ΔΙΑΠ Δωδεκανήσου/ Α.Λούβαρης Προϊστάμενος ΔΙΑΠ Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 24ο
Έγκριση τροποποίησης των παρακάτω Διαβαθμιδικών Συμβάσεων :
- 1η Τροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λέρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Αγκυροβόλιο τουριστικών σκάφων στα Άλιντα νήσου Λέρου» ως προς το άρθρο 3:Ισχύς και Διάρκεια με την παράταση ισχύος κατά ένα (1) έτος
- 4η Τροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συμπλήρωση δύο (2) λυόμενων αιθουσών στο ΕΠΑΛ Παραδεισίου Δήμου Ρόδου» ως προς το άρθρο 2: Ισχύς και Διάρκεια με την παράταση ισχύος κατά ένα (1) έτος.
- 4η Τροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Προμήθεια ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Ρ. στις αθλητικές εγκαταστάσεις Καρακόνερου του Δήμου Ρόδου» ως προς το άρθρο 2: Ισχύς και Διάρκεια με την παράταση ισχύος κατά ένα (1) έτος.
Εισηγητής: Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος ΔΙΑΠ Δωδεκανήσου
ΘΕΜΑ 25ο
Έγκριση Τροποποίησης Απόφασης 136/2017 Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Κω και Νισύρου για το έργο «Επισκευή – αποκατάσταση σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής νήσου Κω» ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη.
Εισηγητής: Ιωάννης Καμπανής,. Έπαρχος Κω

ΘΕΜΑ 26ο
Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με τα πρόσφατα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Άνδρο και την Τήνο.

Εισηγήτρια: Α.Δεληγιάννη, Έπαρχος Τήνου

ΘΕΜΑ 27ο
Ψήφισμα για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΥΤ Κω και Λέρου με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Εισηγητής: Ιωάννης Καμπανής,. Έπαρχος Κω

ΘΕΜΑ 28ο
Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΑΣΠΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos