Διατήρηση του ύψους χρηματοδότησης του Προγράμματος της ΕΕ «Στήριξη Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους»

19 Φεβρουαρίου 2020 14:03

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής & Εμπορίου για το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Στήριξη Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους» την περίοδο 2021 - 2027, έκανε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.


Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης των αγροτών στα νησιά, με αντικείμενο την κάλυψη του κόστους μεταφοράς πρώτων υλών και την παραγωγή προϊόντων.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι πρέπει να διατηρηθεί αμείωτο το ύψος της χρηματοδότησης του προγράμματος μετά το 2021, υπογραμμίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος των νησιών έχει πληγεί ποικιλοτρόπως την τελευταία δεκαετία, πολύ περισσότερο από τους αγρότες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φόρτωμας υπογράμμισε, τέλος ότι για λόγους κοινωνικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, θα πρέπει να διατηρηθεί το υφιστάμενο ύψος χρηματοδότησης του προγράμματος για τα μικρά νησιά, δεδομένου ότι αποτελεί ζωτικό χρηματοδοτικό μέσο για τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos