Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας

28 Φεβρουαρίου 2020 20:47

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Κρητικός τόνισε στην κ. Ζαχαράκη την ιδιαίτερη σημασία που έμπρακτα δίνει σε θέματα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και την ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της εκπαίδευσης στην ευαίσθητη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης προσκάλεσε την Υφυπουργό να επισκεφθεί τα νησιά μας πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους.

Η κ. Ζαχαράκη αποδέχθηκε την πρόσκληση και ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα και σκοπό έχουν την έγκαιρη προετοιμασία για την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας από την επόμενη σχολική περίοδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια γίνονται μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή. Ολοκληρώνεται σε λίγο η διαδικασία των προσλήψεων.

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια γίνονται μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων.

Προγραμματίζονται από τώρα οι διαδικασίες για την έγκαιρη πρόσληψη όλων των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο.

Επανέρχονται τόσο η επιπλέον μοριοδότηση για την υπηρεσία στην παραμεθόριο όσο και η ποινή για όσους και όσες δεν αναλάβουν υπηρεσία.

Προχωράνε τα προγράμματα για την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέων σχολικών μονάδων.

Ανακοινώθηκαν οι νέες δραστηριότητες που θα μπουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, ετοιμάζονται τα νομοσχέδια σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε: ''Είχαμε σήμερα μια πολύ παραγωγική συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Θέλω να συγχαρώ την κ. Ζαχαράκη για την εξαιρετική δουλειά που κάνει και να την ευχαριστήσω για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει για τα σχολεία της παραμεθορίου.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όμως το γεγονός ότι μελέτησε όλες τις προτάσεις που κατέθεσαν οι συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί στη διαβούλευση και ενσωμάτωσε κάποιες από αυτές στα νομοσχέδια του Υπουργείου, αποδεικνύοντας ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις μας.
Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μαζί πάμε προχωράμε μόνο μπροστά!''

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos