Μήνυμα Περιφερειάρχη για το Πάσχα

12 Απριλίου 2012 01:59

Σε Πάτμο και Κάλυμνο ο Περιφερειάρχης, μήνυμα του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη για το Πάσχα – «Να επανεκτιμήσουμε τα σημαντικά και ουσιώδη στη ζωή μας»

Την Πάτμο και την Κάλυμνο, όπου θα παραστεί στην τελετή του Νιπτήρος και στην περιφορά των Επιταφίων, αντίστοιχα, θα επισκεφθεί τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος εκφράζει τις ευχές του και απευθύνει το παρακάτω μήνυμα προς τους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες:

«Οι ξεχωριστές αυτές ημέρες βρίσκουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε βαθιά περίσκεψη, αντιμέτωπους με ερωτήματα και διλήμματα που δύσκολα απαντιούνται. Πολλοί συνάνθρωποί μας, μέσα σε αυτήν την πρωτοφανούς έντασης και έκτασης σύγχυση, αναζητούν δρόμους και κατευθύνσεις, που μοιάζουν όμως αδιέξοδοι. Λες και δεν υπάρχουν...

Είναι όμως αυτές οι ίδιες ημέρες, του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου, που αποκαλύπτουν τις απαντήσεις, εκείνες που νομίζουμε πως δεν μπορούμε να δώσουμε από μόνοι μας. Είναι το παράδειγμά του, η θυσία και ο θρίαμβός του, που ανέκαθεν όπλιζαν τον ελληνισμό με την περίσσεια ελπίδα και την βάσιμη προσδοκία ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο.

Μαθημένοι στις δυσκολίες, και αυτές τις κρίσιμες ώρες ας παραμερίσουμε αδυναμίες και εγωισμούς. Να διαμορφώσουμε μια νέα συλλογικότητα, να ξαναχτίσουμε στέρεες ανθρώπινες σχέσεις που ίσως είχαμε παραμελήσει, να ακουμπήσουμε πάλι στην οικογένεια και στον φίλο, να δώσουμε σημασία και να φροντίσουμε τον διπλανό μας...

Η γενικευμένη αίσθηση της δικαιολογημένης απογοήτευσης, δεν πρέπει να μας στερήσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε νέες ευκαιρίες, να βρούμε ξανά τις ισορροπίες μας και, κυρίως, να επανεκτιμήσουμε τι και ποια είναι τα ουσιώδη και σημαντικά στη ζωή μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Δωδεκανήσιο και Κυκλαδίτη, στους απανταχού συμπατριώτες μας, Καλή Ανάσταση».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos