Έργα 15 εκατ. ευρώ στην Πάτμο,

12 Απριλίου 2012 19:48

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πάτμο, υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη

και με τη συμμετοχή του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Ζωίδη, του δημάρχου Γρηγόρη Στόικου, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάκη Ελυσσαίου και του δημοτικού συμβούλου Αλέκου Μιχελή.

Έγινε εκτενής συζήτηση για την πορεία των έργων που προγραμματίζονται για την Πάτμο, προϋπολογισμού περίπου δέκα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την επιτάχυνση των ρυθμών δημοπράτησης και ολοκλήρωσής τους. Πρόκειται για έργα μεγάλης σημασίας για το νησί της Αποκάλυψης, όλα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, στο ΕΠΕΡΑΑ και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσου.

Επί τάπητος τέθηκαν συγκεκριμένα η μονάδα βιολογικού καθαρισμού (εγκρίθηκε ήδη το ποσό των 3, 5 εκατ. ευρώ), τα αποχετευτικά δίκτυα (7 εκατ. ευρώ), η μονάδα αφαλάτωσης (700 χιλ. ευρώ), τρία οδικά δίκτυα (1, 3 εκατ. ευρώ), η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (1, 4 εκατ. ευρώ) και ο ΧΥΤΑ (1, 9 εκατ ευρώ).

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μείζονα προτεραιότητα η έγκαιρη υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για συγκεκριμένα από τα παραπάνω έργα, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να δρομολογηθεί η δημοπράτησή τους.

{plusone lang=el}

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos