Στον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες, αποκέντρωση και συντελεστές ΦΠΑ τα βασικά αιτήματα

26 Απριλίου 2012 20:29

Ζητήματα ανάπτυξης της περιφέρειας, με έμφαση στο Νότιο Αιγαίο, και την περαιτέρω θεσμική θωράκιση της αιρετής Περιφέρειας έθεσε στον Πρωθυπουργό ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη

συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας για το νέο θεσμό, και ειδικά για τον νησιωτικό χώρο, η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι «το κράτος με τη σημερινή του μορφή πρέπει να διαλυθεί» και πρόσθεσε: «οι λύσεις και η διέξοδος από την κρίση είναι ένα κρίσιμο ζητούμενο και μία μεγάλη πρόκληση που μπορεί να απαντηθεί από τις περιφερειακές δυνάμεις της χώρας».

Στο πλαίσιο του πολύωρου διαλόγου των μελών της ΕΝΠΕ με τον έλληνα πρωθυπουργό και αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται για τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε πως απαιτούνται γενναία μέτρα και κίνητρα, κάνοντας ειδική αναφορά, μαζί με τον συνάδελφό του, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, στην αδιαπραγμάτευτη θέση των αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων του Αιγαίου για διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos