Παναγιώτης Ρήγας: Η απόφαση και πάλι στο Λαό

15 Μαϊος 2012 17:35

Σε τραγικό αδιέξοδο οδηγείται η χώρα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπονόμευσε όλες τις προσπάθειες για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Με πρωτοφανή αλαζονεία και προκλητική αδιαλλαξία ο κύριος Τσίπρας ενεργεί με το βλέμμα στραμμένο σε νέες εκλογές προσδοκώντας κομματικά οφέλη και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, κάθε μέρα που περνάει, η χώρα βυθίζεται στην αβεβαιότητα, την αστάθεια και την ακυβερνησία.

Γίνεται πλέον φανερό ότι η επιδίωξη κάποιων είναι να ηγεμονεύσουν πολιτικά σε μια χώρα κατεστραμμένη και να γίνουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας της Δραχμής.

Με την στάση τους σφίγγουν όλο και πιο πολύ την θηλιά στον λαιμό της Ελληνικής οικονομίας στραγγαλίζοντας και τα τελευταία ίχνη ρευστότητας, βαθαίνοντας την ύφεση, διογκώνοντας την ανεργία και εξαντλώντας τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Τα νησιά μας πλήττονται διπλά από την παράταση της ακυβερνησίας και από την κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η τουριστική περίοδος απειλείται και οι οικονομίες των νησιών μας θα κινδυνεύσουν με καταστροφή.

Με την ετυμηγορία του στις πρόσφατες εκλογές οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι πολίτες των Κυκλάδων εκτός από την αποδοκιμασία κομμάτων και πολιτικών, έδωσαν εντολή για ανάληψη ευθύνης από όλους.

Σήμερα, είναι προφανές ότι τα κόμματα που στήριξαν την προεκλογική τους εκστρατεία στην άρνηση, στην διαφωνία και στην καταγγελία αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη που τους ανέθεσε με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός.

Την ώρα που ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούνται οι όροι για την χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, η Χώρα μας κινδυνεύει να απουσιάζει από τις διαπραγματεύσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί, εξάντλησαν κάθε δυνατότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα αντιστοιχίζεται με την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία.

Έπραξαν και θα πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον, στηρίζοντας πρόταση για τον σχηματισμό μια κυβέρνηση; που θα κρατούσε την Ελλάδα ζωντανή και θα είχε την δυνατότητα να διαπραγματευτεί σε ευνοϊκότερες συνθήκες την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο λόγος δίνεται και πάλι στον Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει πλέον σαφέστερη άποψη για τις πραγματικές προθέσεις των πολιτικών κομμάτων που ζητούν την ψήφο του.

Είναι βέβαιο ότι αυτό που θα απαιτήσει είναι καθαρές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά του. Περιθώρια για πειραματισμούς και για μικροκομματικά παιχνίδια δεν υπάρχουν.

Αυτό που κρίνεται είναι η ίδια η ύπαρξη της χώρας.

Το διακύβευμα όπως το προσδιόρισε ο σημαντικός Έλληνας διανοητής Στέλιος Ράμφος δεν είναι «Ευρώ ή δραχμή», αλλά «Ευρώπη ή Αφρική» .

Και ο Λαός το έχει αντιληφθεί πλήρως.

Παναγιώτης Ρήγας

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos