Μήνυμα του βουλευτή Ν. Συρμαλένιου

16 Μαϊος 2012 15:45

Κυκλαδίτισσες/Κυκλαδίτες, παρά το βροντερό αντιμνημονιακό μήνυμα που έδωσε ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη, οι δυνάμεις του

μνημονιακού τόξου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου που δίνει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, εμπόδισαν τη δυνατότητα σ΄αυτή τη φάση σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα οδηγούσε τη χώρα στην ακύρωση του μνημονίου, στην αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, στην αποτίναξη της υποτέλειας.

Προσπάθησαν μάλιστα με τη βοήθεια όλου του εγχώριου και ευρωπαϊκού οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου να σχηματίσουν δήθεν οικουμενική κυβέρνηση, με την οποία θα διασφάλιζαν επι της ουσίας τη συνέχιση της καταστροφικής πορείας της χώρας.

Στην επιδίωξη τους αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, πιστός στις προεκλογικές του υποσχέσεις, κράτησε σθεναρή αντίσταση, παρά τα συκοφαντικά πυρά και τη λασπολογία που δέχθηκε από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων του πολιτικού φάσματος. Αντισταθήκαμε στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια μεταμφιεσμένη μνημονιακή κυβέρνηση, αντισταθήκαμε στα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν στον ελληνικό λαό, με το πρόσχημα του χάους και της ακυβερνησίας. Ξέχασαν βέβαια πολύ γρήγορα το χάος που έχουν δημιουργήσει στη χώρα, με τις πολιτικές εξαθλίωσης της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ξέχασαν το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής που όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν, ξέχασαν τις αλλεπάλληλες παραγραφές των σκανδάλων και την ατιμωρησία των πρωτεργατών τους, ξέχασαν ότι μετέτρεψαν τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο σε κουρελόχαρτο, κόβωντας και ράβωντας στα μέτρα τους το Σύνταγμα, τους θεσμούς και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Κυκλαδίτισσες/Κυκλαδίτες,

ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνεται βέβαια ικανοποιημένος, επειδή πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της χώρας, γνωρίζουμε ότι μας περιμένει δύσβατος δρόμος, έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυνατοτήτων μας και των δυσκολιών.

Επιδιώξαμε το σχηματισμό κυβέρνησης, προτάσσοντας πέντε άξονες, με βάση τους οποίους θα προχωρούσαμε στην ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, στην κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, μείωσης των μισθών και συντάξεων, στην παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω του δημόσιου ελέγχου των τραπεζών και μιας ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης, στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μέσα από την προσφυγή μας σε επιτροπή λογιστικού ελέγχου σε διεθνές επίπεδο. Οι προτάσεις μας αυτές, φυσικά δεν έγιναν δεκτές ούτε από το μνημονιακό κατεστημένο, ούτε όμως και από τις υπόλοιπες δυναμεις της αριστεράς, που αυτή την ώρα, αντί να επιλέξουν το δρόμο της σωτηρίας της χώρας, επέλεξαν και πάλι με διάφορα προσχήματα την καταγραφή του μικροκομματικού οφέλους.

Τώρα μπροστά στις νέες εκλογές, για το λαό και τη χώρα, ένας δρόμος μόνο υπάρχει: Ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του οράματος. Το μήνυμα του περήφανου λαού μας, που ταρακουνεί σήμερα ολόκληρη την Ευρώπη πρέπει να ολοκληρωθεί. Για να μπορέσουμε μαζί να προχωρήσουμε στις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα διεκδικεί ισότιμη θέση στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Για να σταματήσουμε την εξαθλίωση του λαού και την καταστροφή της χώρας.

15/5/2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos