Στην Πολωνία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

24 Μαϊος 2012 01:15

Ως πρότυπο βέλτιστων πρακτικών για την αειφόρο ενέργεια, παρουσιάστηκαν την Τρίτη (22/05) στην Πολωνία οι μονάδες

παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού που με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Τζώρτζη Μακρυωνίτη, έχουν εγκατασταθεί στη Σύρο και πρόκειται να επεκταθούν σε όλα σχεδόν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Το πρωτοπόρο πρόγραμμα αποτελεί πρότυπο και στην επίσημη ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Ennereg "Κοινότητες: Ανοίγοντας το δρόμο για μια βιώσιμη Ευρώπη", προβάλλοντας την περιβαλλοντική διάσταση της δράσης, αφού χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια εξοικονομούνται από τη χρήση κάθε μίας μονάδας παραγωγής πόσιμου νερού. Μάλιστα, μέλη της ομάδας του Προγράμματος Ennereg επισκέφθηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε τη Σύρο και ξεναγήθηκαν σε όλες τις μονάδες του νησιού.

Η ευρωπαϊκή διάκριση του προγράμματος έρχεται να προστεθεί στην αναγνώριση από μεγάλη μερίδα του ελληνικού Τύπου αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στην αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας και κατατάσσει τη συγκεκριμένη δράση της Περιφέρειας ανάμεσα στις σημαντικότερες που υλοποιούνται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων πανευρωπαϊκά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos