Θαλάσσια ρύπανση, αλιευτικά αποθέματα και βίζα, η «ατζέντα» του Περιφερειάρχη στην Τουρκία

28 Μαϊος 2012 15:25

Στη σημασία και στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τουρκία αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος

συμμετείχε σε συναντήσεις με δημάρχους των απέναντι παραλίων και της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για μόνιμη ειρήνη στο Αιγαίου.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης πρόταξε τρία θέματα στις συζητήσεις με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της γείτονος χώρας και συγκεκριμένα, τις ανησυχητικές ενδείξεις για θαλάσσια ρύπανση στο βόρειο Αιγαίο και την ανάγκη για συντονισμό όλων των δυνάμεων στην περιοχή, την εξάντληση των αλιευτικών αποθεμάτων και τους κανόνες που επιβάλλεται να συμφωνηθούν και από τις δύο πλευρές, όπως επίσης την τουριστική συνεργασία, ενημερώνοντας τους συνομιλητές του για το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας, διευκολύνοντας τους επισκέπτες των νησιών μας από την Τουρκία.

Ειδικά για το τελευταίο θέμα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τα τοπικά ΜΜΕ της Τουρκίας, που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαχαιρίδης εκτίμησε πως οι διαδικασίες και οι απαραίτητες υποδομές θα ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε εντός του Ιουνίου να υλοποιηθεί μεγάλη ενημερωτική καμπάνια στα απέναντι παράλια.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos