Σύσκεψη Περιφερειακών συμβούλων στη Ρόδο

03 Ιουνίου 2012 14:08

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/6/2012 , υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου, στα γραφεία της Περιφέρειας

Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, ύστερα από πρόσκληση που απευθύνθηκε αποκλειστικά στους Δωδεκανήσιους Περιφερειακούς Συμβούλους, είχαμε μια από τα ίδια και δυστυχώς δικαιώθηκαν οι απόψεις μας , τις οποίες είχαμε καταθέσει σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας.


Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Κυκλάδων, κος Χαράλαμπος Κόκκινος, εχθές Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

• Στη συνέχεια συνόδεψε μαζί με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και συνυποψηφίους του, τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών της Ν.Δ. κο Νότη Μηταράκη στην περιοδεία του στην Σύρο.

Αναλυτικότερα, είχε επαφές με πολίτες του νησιού, περιόδευσε στην αγορά της Ερμούπολης και επισκέφθηκε το ναυπηγείο του ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ όπου είχε επαφές με διοικητικά στελέχη και εργαζόμενους.

Το απόγευμα συμμετείχε στη κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ σε ξενοδοχείο της Ερμούπολης.

Ακολούθησε συζήτηση με τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων και στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ και επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων όπου συνομίλησαν με τα μέλη της διοίκησης.

Σήμερα Παρασκευή, θα συμμετέχει, με το κλιμάκιο στελεχών της ΝΔ, σε περιοδεία στην Τήνο και στη συνέχεια στο νησί της Μυκόνου συνοδεύοντας τον Βουλευτή Αχαΐας κο Νικολόπουλο.

Χαράλαμπος Κόκκινος


Στις συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και ερωτήσεις για την μειωμένη ενίσχυση των ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, η περιφερειακή αρχή απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά και επιδιώκει να ¨ευλογήσει τα γένια της¨.

Επανέρχομαι λοιπόν και ρωτώ:

- Υπάρχουν 14,5 δις αναξιοποίητα σε εθνικό επίπεδο από τους πόρους του ΕΣΠΑ (2007-2013);

- Την περίοδο 2009-2012 ήταν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του σε νευραλγικά υπουργεία για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ; Επομένως απέτυχαν στο έργο τους.

- Επειδή ο κος Μαχαιρίδης επαίρεται ότι το πρόγραμμα των 280 εκ. ευρώ είναι ¨οδηγός στην κούρσα της απορρόφησης¨ , έχει αντιληφθεί ότι το 40% του προγράμματος έχει καλυφθεί από ¨έργα γέφυρες¨ του Γ΄ΚΠΣ ,από μεταφορά δαπανών για τον αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο εθνικών πόρων της περιόδου 2007-2009 και μέρος του ΕΠ. ΚΡΗΡΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ το χειρίστηκαν ερήμην μας τα υπουργεία;

- Γιατί το ανωτέρω πρόγραμμα που είχε προσδιορισθεί στα 350 εκ. ευρώ αρχικά στη συνέχεια μειώθηκε στα 280 εκ. ευρώ;

- Από τα 400 % της υπερδέσμευσης , πόσα χρήματα μπήκαν ¨ζεστά¨ στην αγορά; Μήπως μιλάμε για λογιστικά ¨τρικ¨ ή τη γλώσσα των αριθμών;

- Ο κος Μαχαιρίδης ισχυρίζεται ότι με προσωπική του παρέμβαση αυξήθηκε ο νέος κύκλος προκήρυξης για την ενίσχυση των ΜμΕ σε 15εκ. ευρώ αντί των 9εκ. ευρώ που είχε προταθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Του υπενθυμίζω οτι ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν να ανέλθει σε 29 εκ. ευρώ και η πίεση που ασκήθηκε από τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου περιόρισε την μείωση του προϋπολογισμού στα 15 εκ. ευρώ. Ας μιλάμε λοιπόν ουσιαστικά και ας μην επιδιώκει η Περιφερειακή Αρχή , με επικοινωνιακά και λογιστικά τρικ να κρύψει την πραγματικότητα.

- Τους υπενθυμίζουμε ότι η επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται και η ανεργία καλπάζει και ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

Χαράλαμπος Κόκκινος

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos