Χ.Κόκκινος: Ο τουρισμός στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου

11 Ιουνίου 2012 02:06

Η περιφερειακή παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», αναδεικνύοντας πάντοτε τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους νησιώτες, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού

Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, κατέθεσε έγγραφη πρόταση προς το προεδρείο ζητώντας στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος να συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα του τουρισμού. Η πρόταση μας τέθηκε σε συζήτηση και μετά από διαλογική συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε δεκτή.

Η φετινή εξέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα, όπως καταμαρτυρούν όλα τα επίσημα στοιχεία και κυρίως όπως όλοι οι νησιώτες γνωρίζουν δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση. Οι μειώσεις σε σχέση με πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια υποδεικνύουν μια σημαντική και ανεξέλεγκτη πτώση. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες και να διαδραματίσει τον επιτελικό ρόλο που της αναλογεί στην διαχείριση της κρίσης σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Χαράλαμπος Κόκκινος πρότεινε επιπρόσθετα όπως στην ως άνω συζήτηση κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι τοπικές αρχές των νησιών.

Για το ίδιο ζήτημα και την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία στα νησιά μας και πάλι με πρωτοβουλία της παράταξης μας έγινε εχθές 08-06-2012 εκτενής συζήτηση κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Με αφορμή την πρωτοβουλία και τις προτάσεις του Αντιπροέδρου της Επιτροπής – Περιφερειακού Συμβούλου Κωνσταντίνου Κουκά για διαχείριση της κρίσης από την Περιφέρεια σε άμεσο συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς και τις τοποθετήσεις του μέλους της Επιτροπής Μανώλη Παλλά, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας αποφάσισε να προχωρήσει σε άμεσες δράσεις αναστροφής του άσχημου κλίματος για την Ελλάδα με στοχευμένες ενέργειες στο εξωτερικό και εσωτερικό.

Η περιφερειακή μας παράταξη επισημαίνει και υπογραμμίζει την ανάγκη στήριξης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας και ιδίως του Νοτίου Αιγαίου. Ο τουρισμός είναι ο πνεύμονας ανάπτυξης των νησιών μας και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί η περιφερειακή αρχή.

Με εκτίμηση

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου

Χαράλαμπος Κόκκινος – Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας

Κωνσταντίνος Κουκάς- Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

Μανώλης Παλλάς – μέλος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

Γιάννης Γιαννακάκης - Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

Μάρκος Δαδάος

Κώστας Μπιζάς

Δημήτρης Λοτσάρης

Άγγελος Καλαθιανάκης

Δημήτρης Μαραγκός

Ιουλία Καραμολέγκου

Γιάννης Γιαννακάκης

Γιώργος Ζωγραφίδης

Θεοδόσης Βαρκάς

Γιώργος Παπαμανώλης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos