Σύσκεψη για την εμπορία, ασφαλή διάθεση και ελέγχους

12 Ιουνίου 2012 10:11

Σύσκεψη για την προώθηση των τοπικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα παρουσία του Προέδρου

της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Καραγιάννη Παναγιώτη και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η εμπορία και διάθεση των τοπικών προϊόντων, με ιδιαίτερη έμφαση στο ελαιόλαδο και το μέλι.

Η διασφάλιση της ποιότητας κρίνεται ύψιστης σημασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. «Η ποιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των προϊόντων μας» δηλώνει ο κ. Παμπάκας, τονίζοντας ότι μέσω των ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφημίζεται και ο τόπος μας. Το μέλι και το λάδι προσδιορίζουν την ταυτότητα των νησιών μας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η διαπίστωση ότι κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ότι κάθε επισκέπτης φεύγοντας παίρνει μαζί του ένα βάζο μέλι και ένα μπουκάλι ελαιόλαδο.

Επίσης, στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος η ασφαλής διάθεση και εμπορία καθώς και οι έλεγχοι σε όλα τα αγροτικά προϊόντα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι κανένα προϊόν δεν μπορεί να προωθείται στην αγορά αν δεν τυποποιείται ή μεταποιείται σε χώρους και εργαστήρια που πληρούν τις υγειονομικές διατάξεις και έχουν την κατάλληλη αδειοδότηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos