Χ.Κόκκινος: Άμεση ανάγκη στήροξης του πρωτογενούς τομέα της αλιείας

12 Ιουνίου 2012 17:08

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Κυκλάδων, κος Χαράλαμπος Κόκκινος,

το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 συμμετείχε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη και τοποθετήθηκε για το θέμα της αλιείας που αποτελεί τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

Ζήτησε την αυστηρή τήρηση των κανόνων που διέπουν το θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την κάλυψη των αλιέων και την προστασία των θαλασσών.

Η νέα ΚΑΠ να είναι ξεκάθαρη και για αυτούς που έχουν κύριο επάγγελμα την αλιεία αλλά και για τους χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς.

Είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα στον ευαίσθητο αυτό επαγγελματικό τομέα και ιδιαίτερα στους νέους επαγγελματίες ώστε να στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

Περίμενα περισσότερες πρωτοβουλίες και ενημέρωση από την ελληνίδα επίτροπο Αλιείας στην Ευρώπη κα Δαμανάκη και για αυτό το λόγο προτείνω:

- Να γίνει ειδική συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των αλιέων της περιοχής και να κληθεί και η κα Δαμανάκη προκειμένου να μας ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.

- Να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων και λιμενικών έργων και να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης με τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής. Η συζήτηση για την αλιεία από το περιφερειακό συμβούλιο έπρεπε ήδη να έχει γίνει αλλά έστω και καθυστερημένα οφείλουμε να προωθήσουμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις την αλιεία . Το Νότιο Αιγαίο πρέπει να έχει επάρκεια αλιευμάτων και το επάγγελμα των αλιέων να δει καλύτερες μέρες.

Χαράλαμπος Κόκκινος


- Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος κατά την παρουσία του στη Ρόδο συμμετείχε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την Κυριακή 10 Ιουνίου συμμετείχε σε οργανωτική σύσκεψη παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ κο Μιχαήλο και σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Επίσης περιόδευσε με κλιμάκιο της ΝΔ στα Δ.Δ. Λίνδου, Πεύκων, Πυλώνας, Γενναδίου και Καλάθου . Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ρόδου αλλά και σε επαφές που είχε με πολίτες και ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου αναφέρει πως στις 17 Ιουνίου αναμετράται η ελπίδα και το όραμα την παραμονή μας στο ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας που εκφράζει η ΝΔ, με την ανευθυνότητα, το λαϊκισμό και την έξοδο από την Ευρώπη και την επιστροφή στη δραχμή που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του.

Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της χώρας και έφερε την Τρόικα στην Ελλάδα μαζί με τις μνημονιακές πολιτικές.

Οι Έλληνες οφείλουμε να ψηφίσουμε με λογική και όχι με θυμό και επιπολαιότητα.

Στις 17 Ιουνίου ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας , στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά.

- Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου και αύριο Τρίτη ,συνεχίζοντας τις περιοδείες ο κο Κόκκινος , με κλιμάκιο της ΝΔ θα επισκεφθεί το νησί της Άνδρου.

Χαράλαμπος Κόκκινος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos