Χ.Κόκκινος: Γεφύρι της Άρτας το λιμενικό έργο της Τήνου

12 Ιουλίου 2012 19:19

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, περιόδευσε στο νησί της Τήνου στις 8 ΚΑΙ 9 Ιουλίου 2012. Συνοδευόμενος από τον π.Δήμαρχο Τήνου κο Σ.Ορφανό και τον π.Αντιδήμαρχο κο Ψάρρο Κώστα, καθώς επίσης

και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, επισκέφθηκαν το ημιτελές λιμενικό έργο της Τήνου και τον οδικό Άξονα Χώρας Τήνου-Κιονίων που έχει υποστεί ζημιές προ τριμήνου. Συγκεκριμένα:

•Το ημιτελές λιμάνι της Τήνου, (έργο που είχε ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ και είχε υλοποιηθεί κατά 86% ) κινδυνεύει να μην ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007- 2013 και επομένως να μην ολοκληρωθεί άμεσα. Πρόσφατα (16-6-12) , προσέκρουσε πλοίο και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα.

Το έργο θυμίζει ¨γεφύρι¨ της Άρτας!

Τα τελευταία τρία (3) χρόνια (2010-2012) οι πολίτες της Τήνου παρατηρούν ένα διαρκές πισωγύρισμα, μετάθεση ευθυνών και διαρκή αδιέξοδα να εμφανίζονται στην υλοποίηση του έργου. Ο εργολάβος του έργου, έρχεται και φεύγει, οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνται για την υλοποίησή του δεν ολοκληρώνονται και το ΕΣΠΑ 2007-2013 , απ΄όπου μπορούν να βρεθούν οι πολύτιμοι οικονομικοί πόροι, εκπνέει. Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις θολώνουν και δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο και μέσα σε όλα είχαμε και τους ¨πανηγυρισμούς¨ του Απριλίου του 2011 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι ¨δήθεν¨ το λιμενικό έργο εντάχτηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , κάτι που δεν έγινε ποτέ...

Απαιτείται αποφασιστικότητα και επίσπευση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων ώστε να ενταχθεί το υπόλοιπο του λιμενικού έργου στο ΕΣΠΑ , να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί.

Ο Τηνιακός λαός και οι χιλιάδες επισκέπτες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι. Η Τήνος πρέπει να ξαναμπεί στο χάρτη της ανάπτυξης και να προχωρήσουν και όλα τα υπόλοιπα αναγκαία έργα και για το περιβάλλον και τον αθλητισμό που παραμένουν και αυτά ημιτελή και να στηριχθεί το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Θυμίζω ότι την περίοδο 2004-2009 η συνεργασία Κυβέρνησης- Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Τοπικής Αυτοδιοίκησης έφερε την αξιοποίηση 60 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που είχαν ως αποτέλεσμα την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως:

- Περιμετρική Οδό Τήνου,

- Φράγμα Βακέτας ,

- Επέκταση Κέντρου Υγείας ,

- Στάδιο Στενής, Νέο Δημαρχείο Τήνου,

- Μουσείο Μαρμαροτεχνίας,

- παρεμβάσεις στην Οδοποιία

- στον Πολιτισμό κλπ.

•Άμεσα πρέπει να γίνει έναρξη των εργασιών στον παραλιακό δρόμο Χώρας Τήνου – Κιονίων που από τον Απρίλιο του 2012 έχει υποστεί ζημιές. Οι κίνδυνοι ατυχημάτων ελλοχεύουν , πολύ περισσότερο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο πληθυσμός του νησιού και η κίνηση στο δρόμο έχει πολλαπλασιαστεί λόγω των επισκεπτών. Οι εγκρίσεις για την υλοποίηση του έργου έχουν προχωρήσει. Αναμένονται πλέον άμεσα εργασίες από την ΠΝΑ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos