Μεγάλα Έργα ΑΠΕ στο Αιγαίο –Χωροταξία-Διασυνδέσεις

15 Ιουλίου 2012 11:26

Σε παρέμβαση του στην Ημερίδα με θέμα «Μεγάλα έργα ΑΠΕ στο Αιγαίο» που διοργάνωσε το Ενεργειακό Κέντρο Ίου - Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων

Νήσων (ΔΑΦΝΗ) την Παρασκευή 13/7 στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην ΑΘΉΝΑ, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ των άλλων είπε:

«...Είμαστε υπέρ της μέγιστης αξιοποίησης των ΑΠΕ διότι πρέπει να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με απόλυτο σεβασμό όμως στην κλίμακα του νησιωτικού χώρου. Αυτό προϋποθέτει χωροταξικό σχεδιασμό σε κάθε νησί που δεν μπορεί να καλυφθεί από τον εθνικό ή περιφερειακό σχεδιασμό. Επίσης ο χωροταξικός σχεδιασμός θα πρέπει να είναι ενιαίος και όχι να υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις μεταξύ π.χ. του Χωροταξικού για τις ΑΠΕ και του Χωροταξικού για τον Τουρισμό....

Το δεύτερο σημείο που θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει να καθοριστεί ανά νησί, ένα ανώτατο επιτρεπόμενο όριο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και οι συγκεκριμένες επενδύσεις να στοχεύουν πρωτίστως στο κοινωνικό όφελος και όχι μόνο στο ιδιωτικό επιχειρηματικό κέρδος. Με αυτή την έννοια καμιά επένδυση δεν θα μπορέσει να προχωρήσει αν δεν έχει την απόλυτη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Σχετικό αρνητικό παράδειγμα αποτέλεσε πριν μερικά χρόνια, η πρόταση για αιολικό πάρκο με 87 ανεμογεννήτριες στη Σέριφο...»

14/7/2012

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos