Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσο

27 Ιουλίου 2012 20:05

Η συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επιχειρήσεων που έχουν

υπό την εποπτεία τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα (Παρασκευή) ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσο.

Ο κ. Ρούσσος ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο, όπως είναι η προβολή και η ανάδειξη του Aegean Cuisine. Για τον ίδιο σκοπό εξέφρασε την πρόθεσή του για εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των επιμελητηρίων Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη μη συμμετοχή των Κυκλάδων στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013 (INTERREG) και συγκεκριμένα στις δράσεις για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι έπειτα από δική του πρόταση η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τη συμμετοχή των Κυκλάδων στο επόμενο πρόγραμμα INTERREG.

Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενταχθεί η προβολή του Aegean Cuisine στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos