Αισιοδοξία Περιφερειάρχη για τις κοινωνικές δομές – Συζήτηση για τα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

07 Αυγούστου 2012 15:59

Το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες, που συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της Α' ΕΛΜΕ Βασίλη Καραγιάννη, δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου.

Απαντώντας στην αγωνία των γονέων για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών στην περιοχή μας (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ), ο Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε αναλυτικά για την επικοινωνία που είχε επί δύο ημέρες με το Υπουργείο Εργασίας, την Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΣΠΑ, σε μια προσπάθεια να διερευνήσει τις προθέσεις τους σχετικά με τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δράσεων.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που απέσπασε, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί φέτος η χρηματοδότηση των δομών από το ΕΣΠΑ, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και για την επόμενη χρονιά, όπως του επισημάνθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.

Για το λόγο αυτό, ο Περιφερειάρχης συμφώνησε με την άποψη για ενοποίηση των κοινωνικών δομών και για την αναζήτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν επί μονίμου βάσεως την χρηματοδότησή τους, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται για τα παιδιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos