X.Κόκκινος: Για τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α

21 Αυγούστου 2012 12:08

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος μαζί με τον κο Γ. Παπαμανώλη, εκπροσώπησαν την μείζονα μειοψηφία

στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α. στις 17 Αυγούστου 2012, στη Συρο.

Μετά από ένα (1) ολόκληρο μήνα συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή έχοντας τριάντα (30) θέματα στην ημερήσια διάταξη της. Από αυτά ξεχώρισαν:

-Η έγκριση μελέτης του 2ου και τελικού Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου ΄΄Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου ν. Κέας ΄΄ προϋπολογισμού 282.147,24 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι για να ολοκληρωθεί και να πληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕΚΑ (10) ΧΡΟΝΙΑ. Ούτε το γεφύρι της Άρτας να ήταν...

Αποτέλεσμα είναι η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση της Π.Ν.Α. μια και η μελέτη ξεκίνησε από τη Νομαρχία Κυκλάδων το 2003.

-Η απουσία μόνιμης νομικής υποστήριξης στις Κυκλάδες εμποδίζει τη σωστή λειτουργία της Π.Ν.Α. η ηγεσία της οποίας προχωρά σε διαρκείς και κοστοβορες αναθέσεις σε Δικηγορικά Γραφεία! Ο νομικός εκπρόσωπος στα Δωδεκάνησα επικαλείται φόρτο εργασίας να καλύψει και τις ανάγκες των Κυκλάδων.

-Η καθυστέρηση έλεγχου από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου του λογαριασμού Α΄ Φάση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Δ.Αρχαγγέλου ύψους 393.858 ευρώ οδήγησε την εργολήπτρια εταιρία να διεκδικήσει τα χρήματα της στα δικαστήρια στα οποία δικαιώνεται και αξιώνει (με το αζημίωτο) την αποζημίωση της σε βάρος και πάλι της Π.Ν.Α.

Τέλος τον αιφνιδιασμό του πρόεδρου κου Μακρυωνιτη και των μελών της επιτροπής δημιούργησε θέμα που εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούσε νομική υποστήριξη της Π.Ν.Α. και δεν υπήρξε προηγουμένως συνεννόηση μεταξύ υπηρεσιών και περιφερειακής αρχής. Το θέμα αναβλήθηκε.

Χαράλαμπος Κόκκινος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos