Γενική Συνέλευση Οικολόγων Πρασίνων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

21 Αυγούστου 2012 12:39

Η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησε προχθές 19 Αυγούστου, στα γραφεία της, την Ετήσια Γενική Συνέλευσή της, με τη συμμετοχή μελών

αλλά και πολλών φίλων από τη Νάξο και την Πάρο καθώς και του Νίκου Χρυσόγελου, Ευρωβουλευτή και Περιφερειακού Σύμβουλου Ν. Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο.

Η ατζέντα της Ετήσιας γενικής συνέλευσης περιλάμβανε τον απολογισμό δραστηριοτήτων της Κίνησης, τον προγραμματισμό δράσης στη Νάξο, αλλά και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και τη συζήτηση προτάσεων για την ανασυγκρότηση του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων και τη μετατροπή του σε ένα ανοικτό, αποτελεσματικό κόμμα που προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Ο Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για μια ευρεία και δομημένη πολιτική συζήτηση με τους κατοίκους και φορείς των νησιών αλλά και στα θεσμικά όργανα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλιο για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης 2014-2020. Το Σχέδιο αυτό θα αποτελεί και σχέδιο διεξόδου από την κρίση, με έμφαση στην πράσινη ανασυγκρότηση της οικονομίας στο σύνολο της περιφέρειας αλλά και σε κάθε νησί, την κοινωνική δικαιοσύνη και την σύγκλιση στο εσωτερικό της περιφέρειας αλλά και την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στα όρια επιβίωσης. Θα λαμβάνει υπόψη και τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών πολιτών και των κανονισμών των 5 Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων που μπορούν να αξιοποιηθούν στην περιοχή μας. Το σχέδιο που έχει καταθέσει η Περιφέρεια Ν Αιγαίου προσφάτως πρέπει να συζητηθεί στις τοπικές κοινωνίες ώστε να οδηγήσει μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος και επιλογών που θα έχουν συναποφασιστεί από τις τοπικές κοινωνίες και δεν θα είναι απλώς προϊόν μιας μελέτης και μιας τυπικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ανάμεσα στις βασικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ήταν:

- Η συνέχιση στοχευμένων πολιτικών δράσεων σε κρίσιμους τομείς της πράσινης ανασυγκρότησης της οικονομίας στα νησιά, όπως ο οικολογικός αναπροσανατολισμός της αγροτικής παραγωγής με στόχο την ποιότητα και τη σύνδεση με τον τουρισμό, η βιώσιμη αλιεία, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμoύ σε σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική ταυτότητα, η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ μέσα από συλλογικά συνεταιριστικά σχήματα, η ανάδειξη του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος ως στοιχεία περιφερειακής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας

- Η συγκρότηση προτάσεων και η δρομολόγηση δράσεων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για νέους στα νησιά και στην αναζωογόνηση των μικρών νησιών και των ορεινών περιοχών, αξιοποιώντας τις γνώσεις και εμπειρίες που υπάρχουν από την δουλειά μας σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η κίνηση των Οικολόγων Πράσινων στην Νάξο και στα άλλα νησιά θα συνεργαστεί με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων στην πολυεπίπεδη καμπάνια για την απασχόληση των νέων..

- Η ανάδειξη της σημασίας και η προστασία - εξασφάλιση των δημόσιων συλλογικών αγαθών –όπως το νερό ύδρευσης και άρδευσης, η δημόσια συγκοινωνία, η προσβασιμότητα για πεζούς και ποδήλατα, η δημόσια υγεία κλπ. για τους πολίτες και το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης αλλά και η προώθηση λύσεων που βελτιώνουν περιβαλλοντικά και οικονομικά την αποδοτικότητα των φυσικών πόρων (πχ ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση του νερού μετά την επεξεργασία του, εξοικονόμηση ενέργειας κλπ.).

- Η δραστηριοποίηση σε θέματα της άμεσης καθημερινότητας των νησιωτών που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής,

- Η διατύπωση προτάσεων για ανασυγκρότηση του Κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, στην κατεύθυνση να ξεπεραστούν χρόνιες αδυναμίες και να δρομολογηθούν στοχευμένες δράσεις και μια ξεκάθαρη και δυναμική πολιτική εκπροσώπηση, ιδιαίτερα σε τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο

- H οργανωτική ανάπτυξη των Οικολόγων Πράσινων τόσο στο σύνολο της περιφέρειας όσο και σε κάθε νησί. Η τοπική πολιτική κίνηση θα μετεξελιχθεί σε ΟΠ Νάξου, Πάρου και Μικρών Κυκλάδων με σταθερή συνεργασία και αξιοποίηση της εκπροσώπησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

- H μαζική συμμετοχή στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων στις 20 και 21 Οκτωβρίου με στόχο την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος ώστε να εκπροσωπηθεί με γερές ρίζες στην κοινωνία αλλά και στην επόμενη εθνική Βουλή, να αυξήσει τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους πανελλαδικά αλλά και να εκλέξει περισσότερους ευρωβουλευτές το 2014.

Η Γενική Συνέλευση της ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα συνεχιστεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωση της ανάδειξης νέας Συντονιστικής Επιτροπής .

Από την Συντονιστική Γραμματεία

ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos