: Στη Ρόδο αύριο ο Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

04 Σεπτεμβρίου 2012 02:03

Συνάντηση προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, εν όψει της αυριανής επίσκεψης στη Ρόδο του Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Hans Joachim Fuchtel,

πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη με τη συμμετοχή του στενού συνεργάτη του Γερμανού αξιωματούχου, Dr Christoph Schumacher, παρουσία της Dr Anja Wollesen από την πανεπιστημιακή τουριστική σχολή Fachhochshule Westkuse και του προξένου της Γερμανίας στη Ρόδο Δημήτρη Γιώρτσου.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η σημασία της επίσκεψης και των επαφών που θα έχει αύριο ο κ. Φούχτελ με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής μας, σκοπός των οποίων θα είναι αναζήτηση ρεαλιστικών προτάσεων και τρόπων στενής συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα, με την υιοθέτηση - όπου κρίνεται σκόπιμο - «καλών πρακτικών» που ακολουθούνται στη Γερμανία, σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, στην εκπαίδευση κλπ.

Η παρουσία του γερμανού υφυπουργού στη Ρόδο αποτελεί συνέχεια και ανταπόδοση της πολυήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία παραγόντων του Νοτίου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, στη Γερμανία τον προηγούμενο Μάρτιο, με στόχο τότε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη της χώρας και να διασκεδαστεί η αίσθηση της καχυποψίας, «γεγονός που επηρέασε την τουριστική κίνηση των νησιών μας», όπως σημείωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης.

«Ο κ. Φούχτελ είναι ένας πρακτικός άνθρωπος που επιθυμεί μια συνεργασία που να φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα, πάντα στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας», τόνισε ο στενός του συνεργάτης, που έδωσε έμφαση στις δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό, στις εναλλακτικές του μορφές, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην τουριστική εκπαίδευση κλπ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κατά την αυριανή επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού στην ΑΣΤΕΡ, θα διερευνηθεί η στενή συνεργασία της Σχολής με την πανεπιστημιακή τουριστική σχολή Fachhochshule Westkuse, μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS, με την ανταλλαγή εκπαιδευτικού προσωπικού και σπουδαστών.

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση αυτή που κάναμε» είπε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας την ευχή να γίνουν χρήσιμες συζητήσεις με τους φορείς της περιοχής μας.

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

• 12:15 π.μ. Άφιξη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

• 12:15 -13:00 π.μ. Συνάντηση με Περιφερειάρχη

κ. Γ. Μαχαιρίδη και Αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Χατζηδιάκο.

Γενική συζήτηση επί θεμάτων : Ενέργειας – Α.Π.Ε. - Αφαλατώσεις – Διαχείριση Αποβλήτων- Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών – Συγκοινωνίες- Νησιωτικές Πολιτικές- Αναπτυξιακή προοπτικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη

ή του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φ. Χατζηδιάκου, με τους ακόλουθους εκπροσώπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών τάξεων:

• 13:00 - 14:00 Συνάντηση με Δήμαρχο Ρόδου και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ. Ευστ. Κουσουρνά, και Συνεργάτες με θέμα : Ενέργεια – Αξιοποίηση απορριμμάτων – Ανακύκλωση - Λιμενικά Έργα.

• 14:00 - 15:00 Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Δ. Διακοσταυριανού, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αν. Καμπουράκη και εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Κυκλάδων για θέματα Υποδομών – Τουριστικής Ανάπτυξης – Επιμήκυνσης Tουριστικής Περιόδου - Προβολής Τουριστικών Προϊόντων.

• 15:00-16:00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου και Κυκλάδων

κ. Γ. Ρούσσο - Θέμα : Εμπόριο – Μεταποίηση – Εξαγωγές – Μεταφορές.

• 16:00-17:00 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Παμπάκα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδ/σου

κ. Εμ. Πιτροπάκη και Σαντορίνης κ. Μάρκο Καφούρο, εκπροσώπους των Αγροτικών Ενώσεων Κυκλάδων, τον Διευθυντή της ΕΑΣΔ κ. Κριτσωτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ν.Α.

Θέμα: Αγροτική Ανάπτυξη – Μεταποίηση – Προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Διάλειμμα - Πρόχειρο Γεύμα – Μπουφές

• 17:30 Επίσκεψη στην Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. (Τουριστική Σχολή)

Συνάντηση με Δ/ντή κ. Πετάκο

Συμπεράσματα συνάντησης εκπροσώπων ΑΣΤΕΡ με εκπροσώπους τουρισμού. (Dr Anja Wollesen και Dr Christoph Schumacher – Hildebrandt της Fachhochshule Westkuse).

• 18:00 Επίσκεψη κεντρικού Λιμένα (Λιμένα Μανδρακίου) παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων του Λιμενικού Ταμείου.

• 18:30 Επίσκεψη στην ποτοποιία Κ.Α.Ι.Ρ. (Εθν. Οδ. Ρόδου – Λίνδου)

• 20:00 Δείπνο εργασίας στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

Συμπεράσματα συναντήσεων από το κλιμάκιο εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Τάξεων.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

• 9:30 π.μ. (Ξενοδοχείο Rodos Palace)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

του Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Hans Joachim Fuchtel

– του Περιφερειάρχη Nοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη

– του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φ. Χατζηδιάκου

– του Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos