Επίσκεψη Ολλανδών Δημοσιογράφων σε Νάξο και Πάρο

12 Σεπτεμβρίου 2012 15:23

Δημοσιογραφική αποστολή στα νησιά της Πάρου και της Νάξου πραγματοποιούν από σήμερα δέκα Ολλανδοί δημοσιογράφοι, έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη διεθνή τουριστική αγορά, το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει οργανώσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου περιοδεία στα δυο νησιά των Κυκλάδων με επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά αξιοθέατα, ιστορικά χωριά, καθώς και σε παραλίες των νησιών.

Στη Νάξο (12 & 13/09), οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν -μεταξύ άλλων- το κάστρο και θα περιηγηθούν στα στενά σοκάκια, προκειμένου να θαυμάσουν τα ενετικά αρχοντικά και τις εκκλησίες, ενώ θα επισκεφθούν και την Άνω Ποταμιά, το Ναό της Δήμητρας στο χωριό Σαγκρί, αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο και παραδοσιακό εργαστήρι κεραμικής το χωριό Δαμαλάς, το εντυπωσιακό νεοκλασικό κέντρο στο Χαλκί, αλλά και την ιστορική εκκλησία του 6ου αιώνα Παναγία Δροσιανή.

Επίσης, ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχουν και οι επισκέψεις στο γραφικό κέντρο της Απειράνθου αλλά και στις Μέλανες και τις παραλίες Αγία Άννα, Άγιος Προκόπιος και Πλάκα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο (14 & 15/09) το ταξίδι θα συνεχιστεί στην Πάρο όπου η δημοσιογραφική αποστολή θα περιηγηθεί στα γραφικά σοκάκια στο χωριό Λεύκες, αλλά και στη μοναδική παραλία Καλόγερος, τα χωριά Κώστος και Μάρπησσα αλλά και την παραλία Χρυσή Ακτή, στην οποία φιλοξενούνται τα διεθνή πρωταθλήματα του wind surfing και kite surfing.

Ακόμα, θα γίνει επίσκεψη στο Πίσω Λιβάδι και στο φεστιβάλ φολκλόρ στην Αλυκή, καθώς και στην Παναγία Εκατονταπυλιανή και στον οικισμό της Παροικιάς και της Νάουσας αλλά και επίσκεψη περιβάλλοντος στις Κολυμπήθρες.

Η επίσκεψη των Ολλανδών δημοσιογράφων εντάσσεται στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των νησιών μας στο εξωτερικό και έχουν προγραμματιστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα και άλλες δημοσιογραφικές αποστολές με τον ίδιο σκοπό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos