Όψιμη ευαισθησία με ... “λουκέτο” στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

12 Σεπτεμβρίου 2012 15:37

Στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας κυριαρχεί ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός που τόσο έντεχνα δίδαξε επί σειρά ετών το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η εκάστοτε στάση των πολιτικών παραγόντων να προσαρμόζεται στις συνθήκες που επικρατούν την συγκεκριμένη στιγμή.

Όταν η χώρα μας εισήλθε στο λαβύρινθο του μνημονίου, το όλο τοπικό ΠΑΣΟΚ, είτε μέσω των βουλευτών του, όπως ο κος Ρήγας, είτε μέσω των «υπερκομματικών» τοπικών αρχόντων, όπως ο κος Δεκάβαλλας, υπερθεμάτιζε για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης πολιτικής ακόμη και όταν έφτανε στο σημείο να απειλούνται οι πολίτες με διακοπή ρεύματος αν δεν πλήρωναν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Δείχνοντας ικανότητες δημιουργίας ευφάνταστων σεναρίων συνομωσίας, είδε πίσω από τους πολίτες που δέχτηκαν τον ψεκασμό με χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σχέδιο αποσταθεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και μεταφερόμενους «μπαχαλάκηδες» από την Αθήνα.

Σήμερα πλέον που απειλείται η ίδια η ύπαρξη της τοπικής αυτοδιοίκησης λόγω των περικοπών, ξαφνικά η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος διαπίστωσαν ότι πλέον βρίσκονται σε αδιέξοδο και πρέπει να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με το κλείσιμο του δήμου, οι ίδιοι που πέρυσι καλούσαν του δημοτικούς υπαλλήλους να λήξουν άμεσα την κατάληψη του δημοτικού μεγάρου.

Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή τηρεί σιγή ιχθύος για το προωθούμενο ξεπούλημα λιμανιών, όπως της γειτονικής Μυκόνου αλλά και και των πιο μακρινών (Ρόδου, Κω, Κρήτης), αλλά κυρίως για τα σχέδια δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης ή όπως φαίνεται να αντικαθίσταται -μετά την κατακραυγή φορέων και παρατάξεων- με τη θέσπιση "ειδικών κινήτρων" είτε στο σύνολο του νησιού είτε στο χώρο του Νεωρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους συµπολίτες µας σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Το άμεσο μέλλον θα καθοριστεί από τη στάση μας απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική και από το βαθμό της αντίδρασης μας για να τους εµποδίσουµε να ξεπουλήσουν και να λεηλατήσουν τις ζωές µας. Τίποτα ακόµα δεν έχει χαθεί, όλα µπορούν να ξανακερδηθούν. Είναι στο χέρι µας.

ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos