Σε Σύρο και Μύκονο Γερμανοί και Αυστριακοί δημοσιογράφοι

18 Σεπτεμβρίου 2012 12:26

Συνεχίζονται οι στοχευμένες πρωτοβουλίες του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την ουσιαστική και αποτελεσματική προβολή των νησιών μας στο εξωτερικό.

Έπειτα από την επίσκεψη των Ολλανδών δημοσιογράφων στη Νάξο και την Πάρο, από την Τετάρτη 19 έως Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου Γερμανοί και Αυστριακοί δημοσιογράφοι επισκέπτονται τη Σύρο και τη Μύκονο.

Η δημοσιογραφική αποστολή θα περιηγηθεί στα δυο νησιά των Κυκλάδων με στόχο να γνωρίσει τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τις μοναδικές παραλίες αλλά και τα γραφικά σοκάκια των νησιών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (19/09 στις 13.00) ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, θα συναντηθεί με τη δημοσιογραφική αποστολή και θα πραγματοποιήσει μια σύντομη παρουσίαση των νησιών των Κυκλάδων, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει ξενάγηση στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, όπου οι δημοσιογράφοι θα γνωρίσουν τη μοναδική αρχιτεκτονική της πόλης, καθώς και την κοινή ιστορική κληρονομιά της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στη Σύρο (Τετάρτη και Πέμπτη), οι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν την Άνω Μεριά, θα περιηγηθούν στην Ερμούπολη όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και το ιστορικό Θέατρο Απόλλων και το Βιομηχανικό Μουσείο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Κίνι και στην παραλία Γράμματα, ενώ οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος του ετήσιου φεστιβάλ κόμικ ταινιών Animasyros.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου η δημοσιογραφική αποστολή θα μεταβεί στη Μύκονο και θα ξεναγηθεί στη γραφική Χώρα, τη Μικρή Βενετία, τους ανεμόμυλους ενώ θα γίνει και περιήγηση στις παραλίες του νησιού όπως Ορνού και του Αγίου Στεφάνου.

Το Σάββατο στις 22 Σεπτεμβρίου οι Γερμανοί και Αυστριακοί δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιερό νησί των Αρχαίων, τη Δήλο, ενώ το ίδιο απόγευμα θα γίνει επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι και τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Μεράς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos