Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη για τα ανενεργά έργα ΕΣΠΑ και ΕΠΕΕΡΑΑ

18 Σεπτεμβρίου 2012 19:53

Πολύωρη σύσκεψη με θέμα τα ανενεργά έργα του προγράμματος ΕΣΠΑ και του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΕΕΡΑΑ), πραγματοποιήθηκε

σήμερα στην Ερμούπολη υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και της εταιρείας "Εγνατία οδός Α.Ε.".

Εξετάστηκε αναλυτικά το σύνολο των έργων που εμφανίζεται ως φορέας ωρίμανση και υλοποίησης η "Εγνατία οδός". Συνολικά 33 έργα προϋπολογισμού 57.849.354 ευρώ, τα οποία δεσμεύουν πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος

Διαπιστώθηκε η καλή πορεία ωρίμανσης των περισσότερων έργων με προοπτική δημοπράτησης μέχρι το τέλος του έτους ή αρχές του 2013.

Ωστόσο, αρκετά έργα παρουσιάζουν δυσκολία να αποκτήσουν την απαραίτητη ωρίμανση λόγω χρονοβόρων δικαστικών εμπλοκών, καθυστερήσεις αδειοδοτήσεων, προσφυγών στο ΣτΕ, καθώς και απαίτηση εξειδικευμένων μελετών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες -λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων- στην υλοποίηση των έργων στην παρούσα προγραμματική περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως "έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από τους αντίστοιχους δήμους τα έργα αυτά να ωριμάσουν".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos