Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη με τη συμμετοχή εκπροσώπου Υπουργείου Ανάπτυξης για τα έργα

20 Σεπτεμβρίου 2012 11:39

Η εξέλιξη του προγράμματος κατά άξονα και η πορεία των έργων του Γ' ΚΠΣ, που παρέμεναν στον κατάλογο των προβληματικών έργων, εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό τον

Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή και της εκπροσώπου του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Λίτσας Σταυροπούλου.

Από τα 23 έργα σε εκκρεμότητα, μόνο ένα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, το Αγκυροβόλιο της Αστυπάλαιας.

Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2012 και τα έργα έπρεπε να έχουν βεβαίωση περαίωσης. Φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι το Λιμενικό Ταμείο Κω.

Η ανάδοχος εταιρεία διαβεβαίωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αυτού του έργου.

Από την ανάλυση των αξόνων προτεραιότητας, διαπιστώθηκε υπερδέσμευση με εντάξεις στο Πρόγραμμα. Αποφασίστηκε να γίνουν επιπλέον εντάξεις έργων, κυρίως στον άξονα χωρική συνοχή και συνεργασία (μικρά νησιά).

Ο στόχος της υπερδέσμευσης έχει να κάνει με τον κίνδυνο αστοχίας κάποιων έργων εξ αιτίας πολλών παραγόντων (μη αδειοδότησης, μη ολοκλήρωσης απαλλοτρίωσης, έκπτωσης εργολήπτη, δικαστικές εμπλοκές κλπ).

Αποφασίστηκε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή να ενημερώσει τους φορείς υλοποίησης για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα έργα. Επίσης, ζητήθηκε από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Ανάπτυξης να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου για τα προβλήματα που παρατηρούνται σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση των έργων με φορέα υλοποίησης το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του προγράμματος και συνεχάρει τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας (Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Περιφερειακού Ταμείου).

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τις δυσκολίες εξακολουθεί να είναι πρώτη στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos