Χ. Κόκκινος: Οικονομικός απολογισμός 2011, επιβεβαίωση οπισθοδρόμησης των νησιών μας

27 Σεπτεμβρίου 2012 17:39

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 στις Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑ , του ΄΄Ενεργειακού Γραφείου΄΄ και της ΄΄Φυτώριο ΑΕ΄΄ στη Ρόδο .

Η πορεία της ΠΝΑ συνεχίζει την φθίνουσα πορεία και αυτό διαφαίνεται από τα εξής:

-Ο οικονομικός απολογισμός της ΠΝΑ του 2011, διακρίνεται για την απουσία συγκεκριμένων και μετρήσιμων αναπτυξιακών δράσεων. Παρατηρούνται καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων και ουσιαστικά αποτυπώνει η πολιτική ανεπάρκεια της Περιφερειακής Αρχής.

-Άρον άρον η περιφερειακή αρχή έφερε προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑ, στα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, το ετήσιο πρόγραμμα Δράσης για το 2013, το όποιο είχε απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΑ (δηλ. την Περιφερειακή Αρχή) που είχε συνεδριάσει λίγα λεπτά νωρίτερα! !!

Με το ενημερωτικό υλικό του θέματος να διανέμεται στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑ την ώρα της συζήτησης και τον εισηγητή να δηλώνει ότι η ΠΝΑ δεν γνωρίζει τα έργα που υλοποιούνται στα νησιά μας από τα Υπουργεία (!!!), οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, παρά το γεγονός ότι ήταν ανενημέρωτοι γι αυτό το σοβαρό θέμα, το υπερψήφισαν!!!

-Με πρόταση και πίεση των μελών της μειοψηφίας , η περιφερειακή πλειοψηφία δέχτηκε να γίνει αναδιαπραγμάτευση με εταιρίες που θα ανέθετε δράσεις για τη λειτουργία της ΠΝΑ.

Για τις δικαστικές υποθέσεις της ΠΝΑ , οι Κυκλάδες παραμένουν χωρίς μόνιμη νομική εκπροσώπηση και συνεχίζεται από την περιφερειακή αρχή η τακτική των αναθέσεων σε εξωτερικούς δικηγόρους.

Η περιφερειακή Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ απείχε από την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος επειδή έθεσε και θέμα δεοντολογίας. Η δημόσιος υπάλληλος της ΠΝΑ που εισηγήθηκε το θέμα, εργάζεται ταυτόχρονα και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΄΄ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ΄΄ των Κυκλάδων κάνοντας ανταπόκριση για τα θέματα της περιφέρειας.

Θεωρούμε αντιδεοντολογικό κάποιος έχοντας διπλή ιδιότητα να εισηγείται το θέμα το πρωί και στη συνεχεία να γίνονται επιλεκτικές ανταποκρίσεις. Τα ΄΄νέα ήθη΄΄ που έχουν υπεισέλθει στην ΠΝΑ και με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, τα αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos