Απαραίτητη η σύνθεση και η συνεννόηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

28 Σεπτεμβρίου 2012 17:50

Ο Πριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, απαντώντας σε τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων της μειοψηφίας, σχετικά με τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επεσήμανε πως "οι συμπατριώτες μας το τελευταίο

πράγμα που θα επιθυμούσαν είναι να γίνουν θεατές ενός πολέμου εντυπώσεων. Προσωπικά και σαν παράταξη δεν πρόκειται να παρασυρθούμε και δεν θα ξεστρατίσουμε από τη γραμμή που έχουμε χαράξει, να βάζουμε πάνω απ' όλα το συμφέρον των νησιών μας.

Τοποθετήσεις προκλητικές που αμφισβητούν τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου δεν βοηθούν. Αυτή την ώρα απαιτείται σοβαρότητα. Αυτή την περίοδο είμαστε καταδικασμένοι να λειτουργούμε σαν Περιφέρειες και συνολικά σαν Αυτοδιοίκηση σε ένα πλαίσιο σύνθετου, ρευστού και απρόβλεπτου πολιτικού σκηνικού.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλος δρόμος. Βεβαίως να διατηρήσουμε τις διαφορετικές μας αντιλήψεις. Βεβαίως να διατηρήσουμε το δικαίωμα στις διαφορετικές απόψεις και προτάσεις. Οι εξελίξεις όμως και οι όποιες πολιτικές αναταράξεις που κάποιοι επιδιώκουν δεν πρέπει να λειτουργήσουν σαν άλλοθι και πρόσχημα για όψιμους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων.

Η θητεία του περιφερειακού Συμβουλίου θα διαρκέσει ακόμα δυο χρόνια. Είναι πολλοί οι μήνες δουλειάς και καθημερινής αγωνίας για τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας. Η εντολή που μας έδωσαν οι συμπατριώτες μας ισχύει και δεν τελεί υπό καμία αίρεση. Δεν ξέρω εαν οι συνάδελφοι θέλουν να επιβάλλουν τη συμπόρευση και τη συναίνεση με το πιστόλι στον κρόταφο. Για μας αρκεί το υψηλό αίσθημα ευθύνης το οποίο όλοι διαθέτουμε.

Αν μέχρι σήμερα η σύνθεση και η συνεννόηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρόβαλλαν ως ευχή και προσδοκία, σήμερα και υπό τις παρούσες συνθήκες αποτελούν εκ των ουκ άνευ αναγκαιότητες χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους και αμφισβήτησης ενός δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου με την αντίστοιχη σύνθεση".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos