Λείπουν εκατοντάδες καθηγητές στις Κυκλάδες

17 Οκτωβρίου 2012 20:30

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ενα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς,τα κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Κυκλάδων είναι εκατοντάδες.Σύμφωνα με την ανακοίνωση των 4 ΕΛΜΕ του νομού Κυκλάδων(Α'ΕΛΜΕ Κυκλάδων,ΕΛΜΕ Θήρας,ΕΛΜΕ Πάρου,ΕΛΜΕ Νότιων Κυκλάδων),μετά και τον διορισμό 60 αναπληρωτών εκπαιδευτικών απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες 200 εκπαιδευτικοί.

Για το θέμα,Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου,Γιάννης Γκιόκας,Ελάνη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης,οι οποίοι τονίζουν: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία.Αποτελεί συνέπεια της πολιτικής που εξασφαλίζει τα κέρδη των δανειστών,που θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου,ενώ την ίδια ώρα καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.Του στερεί ακόμα και το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών του.

Οι συγχωνεύσεις σχολείων,η αξιολόγηση,η έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία αποτελούν κομμάτια του πάζλ του σχολείου της αγοράς,της αμάθειας και των επιχειρήσεων»,σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του Ν.Κυκλάδων με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos