Ο Δήμος Τήνου προσφεύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση της ΔΟΥ

13 Νοεμβρίου 2012 17:05

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τήνου, χθες 12/11, αποφάσισε ομόφωνα την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της υπουργικής

απόφασης περί συγχωνεύσεως της Δ.Ο.Υ. Τήνου, στην Δ.Ο.Υ. «υποδοχής» Δ.Ο.Υ. Σύρου. Η νομική ενέργεια θα λάβει χώρα από κοινού με άλλους νησιωτικούς Δήμους και θα κινηθεί τόσο στο επίπεδο της καταθέσεως αιτήσεως ακυρώσεως όσο και αιτήσεως αναστολής εκτέλεσης, για την αναστολή της υλοποίησης της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ Τήνου στη Σύρο, από 14-1-2013, όπως σήμερα προβλέπεται.

Θα είναι μια λαμπρή ευκαιρία για το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Χώρας, με τη μακρά παράδοση σε ρηξικέλευθες και δυσάρεστες για τους κρατούντες αποφάσεις, να κρίνει αυθεντικά την έννοια της συνταγματικής ρήτρας περί νησιωτικότητας και να της δώσει αξία και περιεχόμενο, αφού οι των εκάστοτε κυβερνήσεων την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ο «σεβασμός» τους προς το Σύνταγμα (αλλά και προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για τα μικρά νησιά) εκδηλώθηκε πρόσφατα με το ακραίο, ανάλγητο και ανιστόρητο μέτρο της καταργήσεως των Δ.Ο.Υ. των νησιών και της διατήρησης δύο (2) μόνο Δ.Ο.Υ. στις Κυκλάδες αλλά και με την άρνησή τους να κατανοήσουν τα επιχειρήματα των Δημάρχων των νησιωτικών Δήμων (και ανάμεσά τους, του Δημάρχου Τήνου) που τους επισκέφτηκαν, σφυροκοπώντας επί ώρα με επιχειρήματα την απόφασή τους αυτή. Οι Υπουργοί, ως γνωστόν, γύρισαν την πλάτη στα νησιά και στις ανάγκες τους.

Ο αγώνας του Δήμου μας συνεχίζεται και, αν απαιτηθεί, θα συνεχιστεί εκτός συνόρων. Έχουμε δίκιο και αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιληπτό. Οι «σοφοί» που αγνόησαν τις ιδιαιτερότητες του Αρχιπελάγους και το Υπουργείο που έσπευσε να υιοθετήσει τις απαράδεκτες εισηγήσεις τους, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos