Λαική Συσπέιρωση Ν.Αιγαίου

15 Νοεμβρίου 2012 17:26

Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύµβουλοι µε το ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ν. Αιγαίο, σχετικά µε το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέµπτης 15/11/2012, µέσω Τηλεδιάσκεψης, για τα νέα

προβλήματα που δημιουργούντα στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση µε τα πρόσφατα μέτρα ( ν. 4093/2012 - Μνηµόνιο 3) που ψηφίστηκαν στη Βουλή, υπογραμμίζουν τα παρακάτω:

• Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στους Δήμους των νησιών μας. Ο αγώνας τους δεν αφορά στενά στα εργασιακά τους δικαιώματα που πλήττονται βάναυσα με το νέο Μνημόνιο με κυριότερο το δικαίωμα στην εργασία , αλλά στην υπεράσπιση των εργασιακών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται εξίσου.

• Καταγγέλλουμε την υποκρισία της Περιφερειακής Αρχής με την δήθεν καταδίκη πλευρών των αντιλαϊκών νομοθετημάτων, τη στιγµή που καθημερινά υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκυβέρνησης σε όλους τους τοµείς με αποκορύφωμα τη δημιουργία των προϋποθέσεων την μετατροπή του Νοτίου Αιγαίου σε σκλαβοπάζαρο με τις ειδικές οικονομικές ζώνες. Η υποκρισία ξεπερνά κάθε όριο αν συνυπολογιστεί ότι με το ίδιο νομοθέτημα που πετά στο δρόμο εργαζόμενους στο δημόσιο, ουσιαστικά καταργείται το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις, αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης και τα χρόνια για την πλήρη σύνταξη στα 40, ενώ κατακρεουργούνται συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Η δήθεν διαφωνία του κ. Περιφερειάρχη στο νέο µνηµόνιο και στον κρατικό Προϋπολογισµό του 2013 εξαντλείται σε γενικόλογες καταγγελίες για τον οικονομικό στραγγαλισμό της περιφέρειας , αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική του κεφαλαί0υ που γεννά μεσοπρόθεσμα, µνηµόνια και μόνιμη εξαθλίωση των εργαζομένων.

Την ίδια στιγµή αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών - στελεχών των κοµµάτων του ευρω - μονόδρομου που διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα όπως: απολύσεις, φορολογική επιδροµή, ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών.

• Οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Ν. Αιγαίου καλούν την Περιφέρεια και τους Δήµους να µην εφαρµόσουν την απόφαση της κυβέρνησης, δηλαδή, να µην σταλούν ονοµαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικά την απόλυσή τους, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την λειτουργία Περιφερειών και Δήµων, όσο και για τις οικογένειες των ίδιων των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και συνολικά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos