Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στη Σύρο

16 Νοεμβρίου 2012 21:53

Στη Σύρο βρέθηκε την Πέμπτη 15/11 ο Νίκος Συρμαλένιος προκειμένου να παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε

εν μέσω -και επ΄ αφορμή- κινητοποιήσεων (καταλήψεων-απεργιών) των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στις Κυκλάδες, των υπαλλήλων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε Σύρο, Ρόδο και Πειραιά, των μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ Κυκλάδων) καθώς και των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα "Μνημόνιο ΙΙΙ και οι συνέπειες του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες", στην τοποθέτηση του, ο Νίκος Συρμαλένιος, χαιρέτισε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, θύμισε στους παρευρισκόμενους περιφερειακούς συμβούλους ότι και πέρσι τέτοια εποχή, η περιφερειακή παράταξη "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" είχε επισημάνει ότι με τις ακολουθούμενες πολιτικές η Περιφέρεια οδηγείται σε διάλυση, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της (κλείσιμο υπηρεσιών, όπως ΙΚΑ, ΔΟΥ, Ειρηνοδικεία, και λοιπών δομών) γράφει τη νησιωτικότητα στα παλιά της τα παπούτσια και τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν, πέρα από διακηρύξεις συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους, σε αποφάσεις που πραγματικά θα στηρίξουν την ύπαρξη της Περιφέρειας, σε αγωνιστική στάση και δυναμικούς αγώνες ώστε η φωνή της να ακουστεί στην κυβέρνηση αλλά και πιο πέρα, στις Βρυξέλλες, στη Γερμανία και αλλού.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από μέλη της ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου, επισκέφτηκε το υπό κατάληψη κτίριο της παλαιάς Νομαρχίας, συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας Κυκλάδων, ενώ στη συνέχεια επικέφθηκε και το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου στην πραγματοποιούμενη Γ.Σ. των εργαζόμενων, έκανε ολιγόλεπτη τοποθέτηση.

Στις συναντήσεις του αυτές, έκφρασε την αυτονόητη συμπαράσταση του ίδιου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στους αγώνες των εργαζομένων, που είναι και ο μοναδικός δρόμος αντίστασης και ανατροπής των πρόσφατα ψηφισθέντων επαχθών μέτρων και των πολιτικών που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.

Συνάντηση είχε επίσης με το προεδρείο και μέλη του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Κυκλάδων, με τους οποίους υπήρξε αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση εκ μέρους τους για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες αστυνομικοί στις Κυκλάδες, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στην επιδεινούμενη με τις πολιτικές των μνημονίων μισθολογική τους κατάσταση, στα έντονα προβλήματα στελέχωσης αλλά και σε λειτουργικά και υπηρεσιακά ζητήματα.

16/11/2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos