Κοινωνικός διάλογος για τη ναυτεργασία

21 Νοεμβρίου 2012 17:18

Με επιστολή που απέστειλε σε όλους αρμόδιους φορείς στις 30 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, τους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στον κοινωνικό διάλογο για τη ναυτεργασία.

Όπως σημειώνουμε και στην πρόσκληση για τον διάλογο, «κοινός τόπος όλων πρέπει είναι η διασφάλιση της εξωστρέφειας της ναυτιλίας μας, η εύρυθμη λειτουργία και αποδοτικότητά της, οι θέσεις εργασίας των ναυτικών μας, η διατήρηση και ισχυροποίησή της, προς όφελος της χώρας και των πολιτών.»

Ο κοινωνικός διάλογος βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας και της αντιπροσωπευτικότητας και περικλείει συζητήσεις και διαβουλεύσεις, μέσω των οποίων οι κοινωνικοί εταίροι που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στα υπό συζήτηση θέματα, καλούνται να συμβάλλουν στην επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

Υπό το πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου σε τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων επί των εργασιακών ζητημάτων.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, που επιτείνεται από τον ανταγωνισμό του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος της ναυτιλίας, η απουσία διαλόγου δε βοηθάει κανέναν. Άλλωστε, η πρωτοβουλία αυτή που έχουμε λάβει στοχεύει στην προαγωγή του διαλόγου, όχι στην υποκατάσταση των συλλογικών οργάνων.

Οι ενέργειες που έχει υλοποιήσει και που δρομολογεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, στοχεύουν στη διατήρηση και την αύξηση των θέσεων εργασίας, μέσω της ενίσχυσης της ελκυστικότητας της ελληνικής σημαίας, τη στήριξη και αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, κ.ά.

Για να προστατευθεί η απασχόληση, χρειάζονται μέτρα πραγματικής προοπτικής ανάπτυξης.

Αναμένουμε από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να ορίσει τον εκπρόσωπό της και τον αντικαταστάτη του, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εργασίες του φόρουμ διαλόγου.

Προς ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε απαντητική επιστολή της 15ης Οκτωβρίου του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε όλα τα ζητήματα που είχε θέσει εγγράφως η ΠΝΟ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos