H Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

29 Νοεμβρίου 2012 04:04

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στις 26-11-2012 στη Σύρο, με κεντρικό θέμα την "ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ" δόθηκε για μιά φορά ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας από την περιφερειακή αρχή.

Ενώ στο προηγούμενο Περιφ. Συμβούλιο είχαν προτείνει και ψηφίσει κείμενο εναντίον της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και των μαρίνων των νησιών που ήδη βρίσκονται στον δρόμο του ξεπουλήματος, βγάζοντας "επαναστατικές κορώνες", ήρθαν σήμερα με πρόταση ιδιωτικοποίησης όλων των λιμανιών μικρών και μεγάλων νησιών του Ν. Αιγαίου. Η πολιτική τους πλήρως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και της κεντρικής εξουσίας ήταν και είναι ταγμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών. Όπως άλλωστε και των παρατάξεων που στηρίζονται από τις δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέληξαν όλοι σε κοινό ψήφισμα φαρσοκωμωδία εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων και παρέπεμψαν την τελική πολιτική γραμμή στην στημένη διαβούλευση του Υπουργείου με τις προαποφασισμένες πολιτικές επιλογές.

Oι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" κατέθεσαν ξεχωριστό ψήφισμα με το πλαίσιο πάλης που αποφάσισαν Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του Αιγαίου, στην ευρεία σύσκεψη που έκαναν στον Πειραιά, στις 10 Νοέμβρη 2012, με θέμα "Εξελίξεις στην Ακτοπλοΐα, τη Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τα λιμάνια".

Διεκδικητικό ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ της πρωτοβουλίας:

 Ενιαίος, δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, που θα λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των νησιών και γενικότερα του λαού μας και όχι το κέρδος των εφοπλιστών.

 Πλοία σύγχρονα και ασφαλή, αξιοποιώντας και διεύρυνση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, που θα υπηρετεί πρώτα και κύρια τις κοινωνικές ανάγκες, για θαλάσσιες μεταφορές, με διασφάλιση της δουλειάς των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση) και βελτίωση – κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Όχι στην άρση του Καμποτάζ.

 Απρόσκοπτη και τακτική σύνδεση (ακτοπλοϊκή και αεροπορική) των νησιών μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

 Ουσιαστική μείωση των ναύλων μεταφοράς επιβατών – οχημάτων – εμπορευμάτων, χωρίς η μείωση να αντισταθμιστεί με επιδοτήσεις ή με άλλους τρόπους στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Κατάργηση των φόρων στα αεροδρόμια και λιμάνια.

 Δωρεάν εισιτήρια για τους άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, φαντάροι, ΑΜΕΑ).

 Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων ορισμένων νησιών – με ευθύνη του κράτους – που σήμερα είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.

 Καμία παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, μαρίνων, νησιών, βραχονησίδων σε ιδιώτες.

 Κατάργηση των νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης. Άμεση, έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των ΑΕΝ, επαναφορά της σίτισης, της κάρτας μειωμένου εισιτηρίου (πάσο) των σπουδαστών και εξασφάλιση της ναυτολόγησης για τα εκπαιδευτικά ταξίδια. Βελτίωση των όρων εκπαίδευσης των ναυτικών ΕΠΑΛ, κάλυψη όλων των υλικοτεχνικών υποδομών.

 Πάλη για ένα ενιαίο δημόσιο φορέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, ο οποίος θα στηρίζει και θα συνεργάζεται με τους αντίστοιχους φορείς στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη μεταποίηση. Για να εξασφαλιστεί η πλήρης σταθερή εργασία, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία των εργαζομένων, η κάλυψη των αυξανόμενων λαίκών αναγκών, με κεντρικά σχεδιασμένη χρησιμοποίηση και ανάπτυξη των σημερινών υποδομών των ναυπηγείων.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos