Περιφέρεια: Προετοιμασία για την επίσκεψη στις Βρυξέλλες

03 Δεκεμβρίου 2012 16:10

Σύσκεψη προετοιμασίας εν όψει της επίσκεψης στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης με τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Αντώνη

Βουτσίνο και τη συμμετοχή του προέδρου της εταιρείας τεχνικών και οικονομικών μελετών "Αιγαίο" ΑΕ, Γιάννη Ρώτα.

Εξετάστηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μελέτες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της "Αιγαίο", ενώ σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ), Γιώργο Γιαννούση, ζητήθηκε η συνδρομή αλλά και η συμμετοχή στην αντιπροσωπεία εκπροσώπου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας από το Νότιο Αιγαίο με τον αρμόδιο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν, που θα γίνει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, πρόκειται να παρουσιαστεί η εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά του Νότιου Αιγαίου με στόχο να πειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν μπορεί για την κατανομή των πόρων να λαμβάνεται υπόψιν ως μοναδικός δείκτης το ΑΕΠ αλλά είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη νησιωτικότητα κ.ά.

Επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ζητήσει πρόσθετους πόρους εφενός για την ολοκλήρωση των υποδομών στα νησιά, οι οποίες εξυπηρετούν εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες και αφετέρου για την ανάπτυξη, κυρίως των μικρών νησιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης στις Βρυξέλλες έχει ζητηθεί συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, Μαρία Δαμανάκη.

----Αύριο Τρίτη ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos