O Γιώργος Βακόνδιος στο ετήσιο συνέδριο για την Ελληνική οικονομία

06 Δεκεμβρίου 2012 16:53

Τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ».

Κυρίαρχο θέμα του συνεδρίου ήταν η μεταρρύθμιση του κράτους σαν θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν επιχειρηματίες, managers, εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού κλάδου, πρέσβεις ξένων χωρών, ειδικοί καλεσμένοι από το εξωτερικό με ανάλογες γνώσεις και πείρα καθώς και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Το συνέδριο ουσιαστικά ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλου. Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ξεκίνησε με ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο επίσημο δείπνο της λήξης των εργασιών του Συνεδρίου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν βαρυσήμαντη ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Εισηγήσεις στο συνέδριο έκαναν για του τομείς ευθύνης τους τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου κύριοι Χρήστος Σταϊκούρας, Αντώνης Μανιτάκης, Γιώργος Μαυραγάνης, Σταύρος Καλαφάτης, Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Γιώργος Βακόνδιος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στα θέματα φοροδιαφυγής και της ικανότητας του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει σ' αυτόν τον ρόλο. Προς τούτο έθεσε στο συνέδριο τον προβληματισμό του να ανατεθούν και στον ιδιωτικό τομέα ευθύνες προσδιορισμού της φοροδιαφυγής.

Στο περιθώριο του συνεδρίου είχε επίσης ευχάριστη συνάντηση με τον κυκλαδίτη υπουργό Γιάννη Βρούτση με τον οποίο συζήτησαν θέματα επικαιρότητας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos