Παντελής Τζανακόπουλος: Παρουσίαση της Στρατηγικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό

19 Δεκεμβρίου 2012 19:34

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 15 Δεκεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε στη ΡΟΔΟ , μεταξύ των άλλων θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης ήταν και η παρουσίαση της Στρατηγικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον

Τουρισμό και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της Τουριστικής Προβολής για το 2013-2014.

Κατά τη συζήτηση του υπόψη θέματος σε παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Τζανακόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«.........Αναγκαίες προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού αλλά και της εν γένει οικονομικής δραστηριότητας στα νησιά μας είναι:

α. Η βελτίωση του επιπέδου παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας από τις Κρατικές Μονάδες Υγείας.

β. Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και

γ. Η ύπαρξη ενός άρτιου και αξιόπιστου δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Για λόγους οικονομίας χρόνου θα αναφερθώ με λίγα λόγια μόνο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τη σημασία της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Είναι κοινός τόπος ότι η υποστελέχωση των Υγειονομικών Μονάδων και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας αποτελεί αρνητικό παράγοντα και βάζει φρένο στην ανάπτυξη του Τουρισμού και όχι μόνο .Σε ψήφισμα που διανεμήθηκε στα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και το οποίο εγκρίθηκε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες (14-12-2012) στην Πάρο περιγράφονται τα προβλήματα λειτουργίας του τοπικού Κέντρου Υγείας.

Καλώ και πάλι την Περιφερειακή Αρχή να ασκήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας.

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη της κρουαζιέρας υφίσταται θέμα με την ανυπαρξία κατάλληλων λιμενικών υποδομών σε πολλά Νησιά.

Είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει, προκειμένου τα οφέλη από την κρουαζιέρα να διαχυθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα Νησιά. .......»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos