Το μεγαλύτερο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Τήνο

20 Δεκεμβρίου 2012 19:59

Στην Τήνο βρέθηκε το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου τηλεοπτικό συνεργείο της κεντρικής κινεζικής δημόσιας τηλεόραση CCTV, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, για τις ανάγκες γυρισμάτων της σειράς ντοκιμαντέρ «Glamorous Greece».

Αποκλειστικός σκοπός της αποστολής στην Τήνο ήταν το αφιέρωμα στην Τηνιακή μαρμαροτεχνία. Η αποστολή επισκέφτηκε τα λατομεία πράσινου μαρμάρου, την Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου, τα Μουσεία Γιαννούλη Χαλεπά και Τηνίων Καλλιτεχνών του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργου. Για την προβολή των άλλων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού πραγματοποιήθηκαν χαρακτηριστικές λήψεις σε όλη την έκτασή του αλλά και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από το νησί και ιδιαίτερα από την τέχνη του μαρμάρου, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά και την τηνιακή γαστρονομία.

Το «Glamorous Greece» είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 120΄, το οποίο θα προβληθεί από την ερχόμενη άνοιξη μέσω του CCTV9 σε τέσσερα επεισόδια και εντάσσεται στη σειρά εκπομπών της κινεζικής τηλεόρασης "Glamorous Countries", που απευθύνεται σε κοινό μεγαλύτερο των 800 εκατομμυρίων τηλεθεατών, ενώ θα μεταδοθεί και στο αγγλόφωνο πρόγραμμά της σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Η συγκεκριμένη δράση προέκυψε από την συνεργασία του Δήμου Τήνου με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο και την Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αποτελεί μια καλή ευκαιρία τουριστικής προβολής της Τήνου στην Κίνα, στα πλαίσια και της αδελφοποίησης που έχει πραγματοποιήσει ο πρώην Δήμος Εξωμβούργου Τήνου με τον Δήμο Shoushan της Κίνας.

Ο Δήμος Τήνου μετά και από την επιτυχημένη συμμετοχή του με στοχευμένη προβολή στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου και Philoxenia Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες προώθησης του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos