Νάξος: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την κατάσταση του λιμένα Νάξου

30 Δεκεμβρίου 2012 19:34

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο, με θέμα την κατάσταση

του λιμένα Νάξου, ανάμεσα στο Δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Γιάννη Μαμουζέλο, στον λιμενολόγο – πολιτικό μηχανικό, Παναγιώτη Δαβάκη και στην μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου.

Ο κ. Παναγιώτης Δαβάκης, αφού ολοκλήρωσε την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του λιμένα με υποβρύχιες λήψεις, ενημέρωσε το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους του Λιμενικού Ταμείου για τα στοιχεία που συνέλλεξε, τονίζοντας ότι ο λιμενοβραχίονας βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, πέρα από τις φυσικές φθορές. Τα στοιχεία της υποβρύχιας καταγραφής των προβλημάτων θα χρησιμοποιηθούν στην επικείμενη μελέτη, που θα εκπονήσει το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, για την αποκατάσταση του λιμένα και την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης. Η ανάθεση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε κατά τη σύσκεψη: «Νιώθουμε ικανοποίηση, γιατί η συλλογή των στοιχείων αποδεικνύει μία κατάσταση καλύτερη απ' ό,τι υπολογίζαμε, ωστόσο η μελέτη και το έργο της αποκατάστασης του λιμένα και της εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης πρέπει να προχωρήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την αρτιότητα της κύριας πύλης εισόδου της Νάξου, που δεν είναι άλλη από το λιμάνι της. Άλλωστε, με την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, θα επιδιώξουμε την προσέγγιση στο νησί μας μεγαλύτερων πλοίων κρουαζιέρας, καθώς λόγω της χρόνιας πρόσχωσης του λιμανιού και του μεγάλου βυθίσματος των πλοίων, είναι αδύνατο, με την παρούσα κατάσταση, να προσδέσουν στο λιμάνι. Θεωρούμε αυτό το έργο μεγίστης σημασίας για τον τόπο μας, για την ασφάλεια των πλοίων και των επιβατών και για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos